Време за четене: 2 минути

Имам предложение към борещите се за моя глас на 26 май 2019 г., което към днешна дата е на едва 72 дни, но кампания някак сякаш липсва, както и кандидати. Към момента няма партия или кандидат, които да ми допадат дори на 50%, така че съм принуден да търся най-малкото зло.

Ще гласувам „за“ и даже ще пускам абсолютно безплатна реклама тук, в сайта си „Война и мир“, на този кандидат, партия или коалиция, който или които ще подкрепят на европейско ниво най-много на брой от следните политики:

1. Спиране на всякакви опити за данъчна хармонизация на ниво Европейски съюз (ЕС), каквото предложение бе направено от френския президент Еманюел Макрон в неговото писмо „За Европейско обновление“.

2. Спиране на всякакви опити за хармонизация и уедаквяване на заплати, средни или минимални на ниво ЕС.

3. Спиране или поне драстично ограничаване на еврофондовете като инструмент за политика в ЕС. Особено важно е това за еврофондовете за земеделието, което произвежда около 2% от БВП на ЕС, но получава изключително непропорционалните 39.36% от финансирането през 2015 г.

4. Спиране и противопоставяне на всякакви европейски опити за регулация и изземване на огнестрелно оръжие от гражданите на ЕС.

5. Противопоставяне на все по-скъпите климатични политики, които, по думите на президента на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, може да вземат всяко четвърто евро от бюджета на ЕС в близките години.

6. Противопоставяне на руското икономическо и политическо влияние, включително с налагане на по-сериозни санкции, докато руските окупационни войски не се изтеглят от цялата територия на Украйна – Крим и Донбас.

7. Защитаване на свободата в интернет от всякакви опити за регулации, включително и с отмяна на вредни регулации като изключително вредния GDPR.

8. Защитаване на правата, свободите и живота на българските малцинства в република Сърбия и република Гърция.

9. Защитаване на българския народ в република Северна Македония.

10. Противопоставяне на безконтролната миграция към страните от ЕС от трети страни с не-европейска и не-християнска същност.

Напълно съм наясно, че няма някой, който да покрива 10 от 10, затова ще търся най-близката възможност и очаквам да намеря поне един подобен кандидат, на който да мога да дам гласа си. Очаквам Вашите предложения.

Сподели
Георги Драганов
Георги Драганов

Георги Драганов е създател и редактор на сайта "Война и мир". Завършил НГДЕК "Константин Кирил Философ" и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има опит като учител и журналист, в момента работи като проектен мениджър.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *