Notifications
Clear all

Филми

2 Posts
2 Users
0 Likes
201 Views
GenDanailNikoalev
(@gendanailnikolaev)
Posts: 1
New Member
Topic starter
 

Предлагам да се направи отделна тема "Филми" и към нея да се прибваят подтеми: "Исторически", "Политически" и т.н.
Идеята е да да споделяме помежду си качествено направени филми, които следват действителна исторически хронология или поне максимално се доближават към такава. Също така (когато е възможно), можем да споделяме книги, които доописват или дават по-ясна картина, относно сюжета, който обсъждаме в дадения филм.
Какво ще кажете 🧐 ? 

This topic was modified 1 година ago by GenDanailNikoalev
 
Posted : 12/01/2022 4:41 pm
Радо Борисов
(@jungsturm)
Posts: 3
New Member
 

По принцип предпочитам исторически филми, в голяма част повечето са холивудска пропаганда, но като цяло два филма от този жанр мога да ги гледам винаги без да ми омръзнат: Небесно Царство и Арн Тамплиера, като първия се доближава до реалните събития, а втория е художествена измислица базирана на шведски Роман, но в никакъв случай не е хипербулизиран :)))
Друг филм, който плахо се опитва да даде повече светлина за последния император на Западната Римсла империя "Последният Легион" разказва за 13 годишният Ромул Август, който е пленен и изпратен на заточение на остров Капри. Успява да бъде освободен и с малка армия от доверени войници и се отправя на дълъг поход към Британия където е базиран 9ти легион. 

This post was modified 1 година ago by Радо Борисов
 
Posted : 16/01/2022 10:03 am
Share: