Dusty Donuts и Icicle идват в България специално за новото издание на Vola open air!

Време за четене: 3 минути

Керана и космонавтите също се включват в програмата на фестивала, в компанията на много от най-добрите български DJ-и.

На 16 и 17 юли публиката на музикалния фестивал Vola open air ще има възможността да посрещне берлинското DJ светило Marc Hype, който заедно с виртуоза в миксирането – Robert Smith идват в България, за да ни представят своя проект Dusty Donuts DJ Squad!Със своя 50 годишен музикален опит, Dusty Donuts  с лекота ще потопят върха в хип-хоп и фънк звучене, с уникален груув и мелодични изненади, особено приятни в компанията на Maxwell Smart, който ще поддържа настроението от микрофона.

Организаторите тази година определено са си свършили работата добре, защото величина в програмата на фестивала е високоуважаваният в електронната музика продуцент и DJ – Icicle. Разпознат като един от най-прецизните в техническо отношение DJ, неговите фини настройки ще ни отведат в пределите на Shogun Audio, Лондон, където Icicle създава новаторския drum & bass сингъл “Dreadnaught”, както и deep dubstep хита “Xylophobia”. Директно от висините на drum & bass класациите, ще се насладим на Icicle, който ще ни подари своето напълно live изпълнение на връх Околчица.

Силни заявки за върховно изживяване идват и от българска страна с прекрасната Керана и нейните космонавти! Непреодолимото желание на Керана да създава авторска музика я връща обратно на родна земя, за да направи алтернативна рок банда с Димитър Пенчев – барабанист и перкусионист, Елена Илчева – бас китара, гъдулка и вокал; Павел Видов – китара; Николай Бобчев – саксофон, китара и контрабас и Преслав Пеев – саксофон. Присъствието на Керана и космонавтите на сцената на Vola open air определено ни гарантира свежо настроение и споделени мигове!

Mocks и Konspirator също ще завъртят своя емблематичен HIGH ROLL сред поляните на Врачански балкан и едва ли имат нужда от много представяне, тъй като са в предните редици на най-голямата българска организация за drum & bass култура – H.M.S.U. Те подписват и с емблематичния drum & bass лейбъл Formation Records, с който издават над 50 трака през последните години. Постоянно развиващи и обогатяващи своя музикален хоризонт, HIGH ROLL  със сигурност ще ни накарат да затанцуваме под смесица от drum & bass, джаз, dub и реге вибрации.

FUTURE SOUNDS OF SOFIA (FSS) са познати с интелигентния и дълбок звук, който представят на drum & bass сцената в България. Като посланици на този саунд, те умело смесват мелодични парчета с въздействащи бас линии и минималистичен ритъм. На сцената на Vola open air ще чуем PHIRAH и HYDRASHOCK с убийствен двучасов сет. Очаквайте динамична селекция, представяща различните стилови превъплъщения на съвременния drum & bass звук, която няма да ни остави безразлични!

На сцената се качва и BEATOVEN, за да сподели своята страст към музиката с hip-hop и реге селекция! Работил със  Samity, Kappa Irie, Taiwan MC, Skinnyman, Conscious Youth and Ras Tinny, BEATOVEN виртуозно ще селектира най-доброто от своята колекция за публиката на фестивала.

На Vola open air гостува и проектът World Wild Journey, чиято цел е активното слушане на музика заедно, наблюдаване на процесите, които тя поражда у нас, тяхното изразяване, оценяването на сегашния момент. Форматът е вдъхновен от динамичната медитация и екстатичните танци и ритуали на различни народи. Пътешествието преминава през широк спектър от стилове – традиционна музика и ритми от всички континенти, ембиънт, трип-хоп, дъб, реге, фънк, афробийт, фолктроника, психеделична музика и много други – целящи дори за малко да ни откъснат от ума.

За да са сигурни, че танците и доброто настроение ще продължат до изгрев слънце, организаторите са ни подготвили дълъг списък с още от най-доброто. Ще имаме възможност да се изкефим на Milen:off, Guesswho?, DJ Xander, Alexander Mladenov (Tokijici), Icebox, D-Mental, Layerz и още много други, които ще ни радват от двете сцени на фестивала.

Природата, добрата музика и споделянето им с приятели в красивия Врачански балкан със сигурност ще ни донесат нужните емоции и лятно настроение. А тепърва предстоят още музикални, кулинарни, пивки и арт новини от екипа Vola open air.

Билети за фестивала могат да бъдат закупени в мрежата на bilet.bg,  а най-новото около него може да следите през Facebook страницата или на https://volaopenair.com . Vola open air се случва с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Обществен дарителски фонд Враца и Стройрент.

Очаквайте още свежи новини около фестивала съвсем скоро!

Сподели
Война и мир
Война и мир

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *