Playback театър, цирк и графити работилници ни очакват на Vola open air’234 мин. време за четене

Playback театър Storycatchers са сред основните лица на идващия фестивал.


Броени дни остава до деветото издание на Vola open air! Надяваме се, че ти и цялата компания вече сте взели билети, за да се насладите на DJ Q, LEFTO, EARLY BIRD, DJ MARKY ft. STAMINA MC, PISTAMASHINA, Leena, Yana & Kamen и още много свежи наши и световни артисти.

Балканът, поляните, звездите и цялата тази музикална шир вече те очакват.

Нощите ще бъдат дълги, изпълнени с танци, приятели и сладки моменти. Дните, знаеш, са цветни, леко полюшващи се на хамаче или изследващи красивите горски пътеки.

Освен в потайностите на връх Околчица, тази година Playback театър “Storycatchers” отправят покана да надзърнеш и в самия себе си. Нужни са им само твоите истории, които могат да бъдат превърнати в едно невероятно изживяване на сцената. „To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“, като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения е вълнуващ опит. Сценарият може да си самият ти… Ще имаш възможността да споделиш своята лична история, а актьорите на “Storycatchers” ще я пресъздадат в изкуство.

Нужни са им само твоите истории, които могат да бъдат превърнати в едно невероятно изживяване на сцената. „To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“, като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения е вълнуващ опит.

Фондация Мини Арт също са подготвили любим коктейл от циркови емоции. По време на Vola open air’23 те ще ни запознаят със социалните циркови игри и практики, ще ни преведат през основните умения за движение, координация и баланс, ще се насладим и на циркова работилница по жонглиране.

В съботната вечер Мини Арт ще представят и сетивно преживяване както за малки, така и за пораснали зрители. Пърформанс, съчетаващ летящи обекти от всякакви размери, невербален театър, музика на живо и въздушна акробатика – трапец и огнен пой. Пространство, планина, въздух, движения, светлина, огън и звукът се сливат в единство, представено от двамата циркови артисти – Галина Риом-Ройбек и Дарио Табаков.

За да добавим още цветове в тази така или иначе пъстра програма, представяме и графити работилницата на 0511. Момчетата от 0511 идват на Vola open air, за да ни преведат през основните моменти в създаването на един (или повече) качествен графит. Не пропускай да изцапаш ръцете си с изкуство.

Ако все още нямаш билет – не пропускай специалната оферта за два билета плюс безплатни туристически канчета към тях, с които получаваш и по 15% от всички напитки по време на фестивала. Добре за теб, добре е и за природата!

В съботната вечер Мини Арт ще представят и сетивно преживяване както за малки, така и за пораснали зрители. Пърформанс, съчетаващ летящи обекти от всякакви размери, невербален театър, музика на живо и въздушна акробатика - трапец и огнен пой. Пространство, планина, въздух, движения, светлина, огън и звукът се сливат в единство, представено от двамата циркови артисти - Галина Риом-Ройбек и Дарио Табако
Очакваме те от 21 до 23 юли на върха!

Информация за транспорта и други подробности около фестивала може да намериш на Facebook страницата, както и на сайта. Деца до 14 години влизат безплатно, но задължително с попълнена декларация и придружаващ ги родител или настойник. Непълнолетни лица над 14 г. ще могат да влязат с пълнолетен придружител и декларация, която може да намериш на сайта на фестивала.


Проектът Vola open air’23 се реализира с финансовата подкрепа на НФ “Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”, Обществен дарителски фонд за Враца и фондация “Америка за България”.

Сподели
Война и мир
Война и мир

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *