Playback театър, цирк и графити работилници ни очакват на Vola open air’23

Време за четене: 2 минути

Playback театър Storycatchers са сред основните лица на идващия фестивал.


Броени дни остава до деветото издание на Vola open air! Надяваме се, че ти и цялата компания вече сте , за да се насладите на DJ Q, LEFTO, EARLY BIRD, DJ MARKY ft. STAMINA MC, PISTAMASHINA, Leena, Yana & Kamen и още много свежи наши и световни артисти.

Балканът, поляните, звездите и цялата тази музикална шир вече те очакват.

Нощите ще бъдат дълги, изпълнени с танци, приятели и сладки моменти. Дните, знаеш, са цветни, леко полюшващи се на хамаче или изследващи красивите горски пътеки.

Освен в потайностите на връх Околчица, тази година Playback театър “Storycatchers” отправят покана да надзърнеш и в самия себе си. Нужни са им само твоите истории, които могат да бъдат превърнати в едно невероятно изживяване на сцената. „To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“, като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения е вълнуващ опит. Сценарият може да си самият ти… Ще имаш възможността да споделиш своята лична история, а актьорите на “Storycatchers” ще я пресъздадат в изкуство.

Нужни са им само твоите истории, които могат да бъдат превърнати в едно невероятно изживяване на сцената. „To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“, като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения е вълнуващ опит.

Фондация Мини Арт също са подготвили любим коктейл от циркови емоции. По време на Vola open air’23 те ще ни запознаят със социалните циркови игри и практики, ще ни преведат през основните умения за движение, координация и баланс, ще се насладим и на циркова работилница по жонглиране.

В съботната вечер Мини Арт ще представят и сетивно преживяване както за малки, така и за пораснали зрители. Пърформанс, съчетаващ летящи обекти от всякакви размери, невербален театър, музика на живо и въздушна акробатика – трапец и огнен пой. Пространство, планина, въздух, движения, светлина, огън и звукът се сливат в единство, представено от двамата циркови артисти – Галина Риом-Ройбек и Дарио Табаков.

За да добавим още цветове в тази така или иначе пъстра програма, представяме и графити работилницата на 0511. Момчетата от 0511 идват на Vola open air, за да ни преведат през основните моменти в създаването на един (или повече) качествен графит. Не пропускай да изцапаш ръцете си с изкуство.

Ако все още нямаш билет – не пропускай специалната оферта за два билета плюс безплатни туристически канчета към тях, с които получаваш и по 15% от всички напитки по време на фестивала. Добре за теб, добре е и за природата!

В съботната вечер Мини Арт ще представят и сетивно преживяване както за малки, така и за пораснали зрители. Пърформанс, съчетаващ летящи обекти от всякакви размери, невербален театър, музика на живо и въздушна акробатика - трапец и огнен пой. Пространство, планина, въздух, движения, светлина, огън и звукът се сливат в единство, представено от двамата циркови артисти - Галина Риом-Ройбек и Дарио Табако
Очакваме те от 21 до 23 юли на върха!

Информация за транспорта и други подробности около фестивала може да намериш на Facebook страницата, както и на сайта. Деца до 14 години влизат безплатно, но задължително с попълнена декларация и придружаващ ги родител или настойник. Непълнолетни лица над 14 г. ще могат да влязат с пълнолетен придружител и декларация, която може да намериш на сайта на фестивала.


Проектът Vola open air’23 се реализира с финансовата подкрепа на НФ “Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”, Обществен дарителски фонд за Враца и фондация “Америка за България”.

Сподели
Война и мир
Война и мир

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *