Ако Ozone.bg беше държавна структура

Време за четене: 2 минути

Снимка: Виктор Талашюк, Unsplash

След като преди малко успешно си убих 2 часа, за да извадя от една държавна институция бележка, която ще ми трябва, за да я представя на друга държавна институция, се замислих, какво ли щеше да бъде, ако ozone.bg беше държавна структура…

Първо ще трябва да харесате продуктите от сайта на компанията, който ще функционира само в работно време от 7 до 18. Събота и неделя почива, защото сисадминът не е на работа и може да бъде хакнат. С готовия списък ще се наложи да отидете на гише за да входирате молба за изпълнение на поръчка, която ще бъде разгледана в 7-дневен срок.

Държавната такса за разглеждане на молбата в размер от 4,68 лв се заплаща в офиса на най-близката банка, който е на 2 преки от гишето. След като дойде редът ви, получавате платежно, което прикрепяте към предварително получената молба и успешно я входирате. След една седмица се явявате отново, редите се на опашка за получаване одобрение за поръчка.

Оказва се, че не сте си платили местните данъци и такси. Всъщност вие сте ги платили, само че те са били 1516,20 лв, а на вас са ви взели 1516,10 лв. Тези 10 стотинки разлика трябва да ги платите в същия оня офис на банка, където ви взимат 2 лв за услугата.

Връщате се с платежното, но гишето е затворено 30 мин. за дезинфекция. Тропате нервно с крак, но чакате, след 45 мин. всичко е точно, нямате задължения, получавате документ, че поръчката ви е одобрена. Сега трябва да я платите, точно така, вече знаете къде.

С одобрението за поръчка и платежното от банката, отивате в нашия склад за да изпълнят желаната от вас покупка. Складът обаче работи с клиенти само понеделник, сряда и петък от 8 до 12, ще трябва да дойдете друг път. Успешно предавате поръчката си, попълвате адрес за доставка представяйки нотариален акт или договор за наем. Вече не сте толкова сигурни, че това което поръчвате изобщо ви трябва, но ще изчакате 1 седмица да ви го доставят.

След 10 дни ви звъни куриер, посрещате го и точно преди да ви връчи пратката ви пита – а вие платихте ли си такса доставка от 5,12 лв?

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.