Позитивното събитие форум „Ключ“ 2020

Време за четене: 4 минути

Вируси, мигрантска и финансова кризи, престъпност – гледането на дори една емисия вечерни новини може да ни натъжи за състоянието на милата ни родина. Освен негативизмът, има обаче и мнозина, които тихо, постоянно и целенасочено работят, всеки в своята сфера и жънат резултати. И едно събитие цели да събере част от тези хора на едно място. Става дума за форум „Ключ“, който ще се проведе през април.

Двама души – Александър Куманов и Милена Захариева, в продължение на 8 години и 14 издания създават това място за дискусии и споделяне на опита на активни хора, които по някакъв начин допринасят за положителната промяна на средата, в която живеем.

Изданието за тази година ще се състои на 4 април в Театро София (ул. Върбица 12), с начален час 13.00 часа. Надсловът на мотивационната конференция Форум КЛЮЧ е „ЗА ДА НИ ИМА“, като официалните организатори са Фондация 42. За първи път през 2020 г. събитието ще предложи богата съпътстваща програма от работилници, лекции, прожекции на филми и т.н., както в седмицата преди форума, така и дните след неговото провеждане.

 Надсловът на тазгодишния форум ”ЗА ДА НИ ИМА” е ориентиран към бъдещето и устойчивостта, това е и обединяващата идея при селекцията на лектори за 2020 г. Надяваме се да обърнем внимание на публиката, че промяната трябва да се случи сега, „ЗА ДА НИ ИМА“ и утре. Важно е да инвестираме повече усилия в това да намираме нещата, които ни обединяват, да изграждаме общности, а не постоянно да вадим на показ разделителни линии.

~ Александър Куманов, част от екипа на Форум КЛЮЧ

През тази година 20% от приходите от билети за събитието, ще бъдат дарени на три каузи – „Розовата къща„, „Социалната чайна“ и (най-важно лично за мен) фонда за стипендии „Иди, учи и се върни“ на“Тук-Там“ – програма с изключително възрожденски идеи за повишаване образованието на младите българи и завръщането им в родината. По този начин ще бъдат подкрепени идеи, каузи и усилия на хора, които реално правят промяната, която Форум КЛЮЧ популяризира през последните осем години от своята сцена.

А ето и кои ще са лекторите тази година:

forum_key_2020_02

Ния Петрова

Познавате я като момичето, което спечели конкурса Гласът на България през 2018 г. С това тя е известна на широката аудитория, но много от вас все още не знаят с колко много каузи се е „забърквала“ през живота си, като всяка дейност винаги си е обвързана със социалната сфера. За себе си казва: „Не си представям да правя само едно нещо. В крайна сметка, да бъдеш последователен само в едно нещо е най-сигурният начин да умреш от скука“.

Александър Миланов

Александър Миланов е клиничен социален работник, който в цялото си професионално развитие се е отдал на мисията си да помага за един свят, който приема различията и подкрепя уязвимите общности. Работил е като маркетинг мениджър в голяма детска неправителствена организация, консултирал е и УНИЦЕФ. Пет години е бил експерт по връзките с обществеността в Българската стопанска камара.От 2010 г. подкрепя доброволно Националната асоциация за приемна грижа.

Поли Захариева

Поли организира различни събития, изложби, конференции, както приятелите и семейството си. Търси каузата и нещата, които променят света към по-добро. В момента разделя времето си между фотографския фестивал ФотоФабрика, работа с тийнейджъри, „Хора, които обикновено не говорят пред хора“ и ТОМ България (формат, който събира хора със специални нужди и майстори, които да измислят решение на ежедневните им предизвикателства).

Маргарит Ралев

Маргарит (Mark) Ралев е дизайнер, дигитален предприемач и преподавател. През 2004 г. създава бранд дизайн студио Ralev.com, което е основната му дейност. Двигател е на социални промени основно чрез своята Фондация и Общност – Българска Дизайн Група (BDG.bg) – най-голямата и активна общност за графичен дизайн в страната.

Илияна Стоилова

Илияна Стоилова се занимава се активно с водни спортове и е основател на сърф училище Акаша, откъдето се ражда и идеята за социалната инициатива за чисто Черно море – WIND2WIN. Заедно с Йоан Колев, през 2018 година изминават предизвикателните 300 км по вода с уиндсърф, за да насочат общественото внимание върху замърсяването с пластмасови отпадъци.

Никол Богданова  

Преди почти три години Никол намира своето място в голяма международна компания, където успява да практикува маркетинг така, както го разбира – като призвание, източник на вдъхновение и начин да предизвиква статуквото и да случва положителна промяна. Именно това прави с един от най-големите си проекти досега – за трета година придава нов живот на занемарени кътчета от градската среда на България.

Слави Стоев

Слави Стоев е психолог с повече от 15 години опит в повишаване ефективността на екипи, личности и процеси на взаимодействие в работна среда. Сертифициран коуч, тренер, когнитивно-поведенчески терапевт и практик в мотивационното интервюиране. Любител е на личната свобода, чуждата свобода и бирата. Напоследък се опитва да превежда сложните психологически теории на разбираем език с помощта на детската литература и участие в подкаста Говори ѝнтернет.

Полина Паунова

Полина Паунова е журналист. Занимава се с вътрешната политика на страната от повече от 12 години. Работила е в редица медии, сред които Mediapool и Дойче Веле. В момента е в българското бюро на възстановеното като мултимедийна платформа радио „Свободна Европа“, където води рубриката „Говори Полина“ и политическия подкаст „Превод в ефир“. За различни свои материали е носител на журналистически и правозащитни награди.

Вече осем години водеща цел на Форум „Ключ“ е популяризирането хората, които са добрият пример в обществото. Форумът е инструмент за стимулиране на свободния обмен на идеи, работа в мрежа и гражданска активност. Той е платформа за популяризиране на организации и личности, техните каузи, пътя, който са извървели и успехите, които са постигнали, като до момента общият брой на лекторите, взели участие в събитието, е над 120, а публиката присъствала в залата надвишава 4700 души. Да им пожелаем успех и тази година!

Можете да последвате Форум КЛЮЧ в Instagram и Facebook.

Събитието във Фейсбук

Сподели
Георги Драганов
Георги Драганов

Георги Драганов е създател и редактор на сайта "Война и мир". Завършил НГДЕК "Константин Кирил Философ" и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има опит като учител и журналист, в момента работи като проектен мениджър.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *