Време за четене: < 1 минута

Здравейте в българския Westworld.

Това е Facebook за българите – един малък виртуален свят, в който те са всичко: лекари, магистрати, треньори, криминалисти, артисти, фармацевти, зъболекари, историци, пилоти, анализатори, политици и т.н. и т.н.
Няма значение, че мнението и компетентността на българина се базира на 30 сек. анонс на случилото се и на 2-3 прочетени статии.

Българинът във Facebook е цар и господар на неговата истина. Той не търпи някой друг да има мнение, защото смята това за заплаха за мнението му и затова не дебатира, а обижда.

Тук, в българския Westworld, той се бори срещу мафията. Той се кара на Тръмп и назидава Путин. Тук той подписва и отхвърля конвенции.
Тук той е фактор.

И когато сюжетът на реалния живот му представи нещо – той бързо го разиграва във Facebook. От обикновен гражданин става криворазбран неолиберал и крещи „ДА… нещо си„, а от патриот на маса става „дуче„.

И колкото по-трагичен и ужасяващ да е сюжетът на реалния живот, толкова по-свирепа и криворазбрана е изявата на българина във Facebook.

Добре дошли в българския Westworld.
Приятно оцеляване.

Сподели
Даниел Георгиев
Даниел Георгиев

Даниел Георгиев e завършил ЕГ „Иван Вазов“, гр. Пловдив с испански и руски език. В момента е студент по дентална медицина. Обича да пише за политика и за личната ни отговорност като граждани на този свят. Учи и работи за свободата и помага на хората да се усмихват по-често.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *