Изкачва ли се наистина България в класацията за свобода на словото?

Време за четене: 2 минути

Класацията за свобода медиите на Репортери без граници е един от важните показатели за много българи. Снимка: Bank Phrom, Unsplash


„Въпреки подобряването на резултата България е на едно от последните места в Европейския съюз (23-то от 27 държави), а ситуацията с медиите в страната все още може да се определи като „проблематична“. Това се дължи на факта, че в крайна сметка властите не са предприели стъпки за справяне с проблемите, свързани с медиите в страната, както и заради липсата на ефективни мерки срещу т.нар. дела шамари, които целят да заглушат критичните гласове“, пише в новина за класацията на Репортери без граници на „Дневник“.

Кръгът Капитал, Бърд, Биволъ, давайте малко по-реалистично, не се престаравайте така без мярка…

Ако ГЕРБ остане още 3 години извън управлението, ще изкарате България на 1-во място в Европа по свобода на медиите…

През 2021 г. (ГЕРБ бяха на власт до края на април 2021 г.) продиктувахте на „Репортери без граници“ толкова лошо състояние на свободата на медиите, че България я наредихте на 112 място в света, което беше пълен абсурд.

През 2020 г. я наредихте на 111-то място.

През 2021 г. все още несигурни я наредихте на 112-то място.

През 2022 г. България вече е на… 91-о място.

През 2023 г. България е на… 71 място.

През 2024 г България е на… 59 място.

От 112 място през 2021 г до 59 място през 2024 г.

Как да приеме човек насериозно такава класация?!

Медийната среда в България не се е променила изобщо, едни и същи задкулисни играчи дърпат конците на медиите в България, но кръгът Капитал, Бърд и Биволъ играят за ДБ и ПП и трябва чрез тази класация да излъжат света каква невероятна промяна се случва в България.

В последните дни Бърд и Биволъ разлюбиха ПП… Не е имало време това да се отрази на на класацията на Репортери без граници за 2024 г.

Помним как Биволъ/Бърд вкараха през 2018 г. в сайта на Репортери без граници България като държава, в която убиват журналисти заради бруталното убийство на 30-годишната Вероника Маринова, макар тя да не бе журналист и макар че убийството ѝ веднага се разбра, че няма общо с никакви разследвания.

Сподели
Мариела Бойкова
Мариела Бойкова

Мариела Бойкова е с десноцентриски възгледи, нерелигиозна. Има опит като счетоводител, занимавала и се с трудова медицина и предпечатна подготовка

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *