Как да елиминираме телефонните измамници за един ден

Време за четене: 3 минути

Ало-измамите – едно от емблематичните престъпления на века. Блести с особена оригиналност и креативно мислене – почти всяка седмица се появява нещо ново в „сферата“, което ни кара да счупим драматично телефона на любимата баба и да ограничим крайно достъпа ѝ до всякаква телекомуникационна техника в именно на най-висшата цел – семейното имане.

Телефонните измамници са Остап Бендер на нашето време, но ако той знае „четиристотин сравнително честни начина за измъкване на пари”, то телефонните измамници знаят само един и той работи безотказно.

Тъй като мерките, взети срещу тези злодеяния последните години, работят толкова, колкото работи грък в 3 ч. следобед, дистанционно без батерии и евтина ERP система, взети заедно, предлагам един не особено евтин, но доста ефекивен, по мое мнение, начин за справянето с тази модерна беда.

Започваме с легализация на професията телефонен измамник. Народът си го е казал – няма срамна професия и затова вместо да се конкурираме с холандците, които легализираха проституцията, нека мислим извън установените граници и легализираме процеси, които никой досега не се е сетил да легализира. В крайна сметка една от целите на Стратегията „Европа 2020“ е развитие на иновациите, така че сега е моментът да се подмажем на една конкретна група хора, която обича да създава работни места.

Така. Професията телефонен измамник вече е легализирана, има си код в Националната класификация на професиите и длъжностите, деца свободно споделят в детската градина какво работи баща им. Следващата стъпка е въвеждане на задължителен Сертификатът за правото да се извършва дейност като телефонен измамник, урегулиран с Наредба за изискванията, на които трябва да отговарят физическите лица, които по договор непосредствено извършват телефонни измами. Курсът за получаването на този сертификат ще се извършва чрез колаборация на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерство на образованието и науката. Цената на курса ще бъде 5000 лв, а явяването на държавен изпит ще струва 1500 лв. Дълго време експерти в областта ще спорят в сутрешните блокове какво да съдържа учебната програма на специалността, но накрая ще си стиснат ръцете за дисциплините Оптични и кабелни системи, Цифрова обработка на сигнали, Пенсионно осигуряване и Народопсихология. Ще има разнообразни възможности за избираеми дисциплини като Убеждаваща комуникация, водена от Елена Йончева и Данъчно планиране, водена от Мегз. Тъй като България има дълголетни традиции в телефонните измами, ще бъде неписано правило комисията да бъде изключително строга при оценяването на крайния изпит, така че средно той ще бъде взиман след 2-3 опита. Всеки от тях, разбира се, ще се заплаща допълнително.

След много безсънни нощи, учебни протоколи, лекции в събота в 7:30 сутринта и успешно положен изпит, вече ще можете гордо да се наречете лицензиран телефонен измамник. Това обаче, няма да е краят на Вашето обучение. За да бъдете наистина добър в професията си, да развивате достойно нейната култура и да бъдете пример за следващите поколения, следва да изкарате 3-годишна специализация при сертифициран ментор със солиден опит в телефонните измами. Така Вие ще имате възможността да приложите на практика наученото срещу брутно месечно възнаграждение на стойност 560 лв.

Тази специализация ще бъде изключително предизвикателство и е възможно много кандидати да отпаднат от системата, отдавайки се след това на кариера в кол център, но това ще е цената занаятът на телефонния измамник да бъде опазен от некадърници.

При успешно изкарана специализация, младият телефонен измамник има две опции – да си отвори собствена компания за телефонни измами или да продължи да работи при ментора си.

Започването на частен бизнес ще бъде съпътствано от следните условия: вадене на Удостоверение за качество и коректност на стойност 30 000 лв, без което нямате да имате законовото право да регистрирате компанията си. Местни данъци и такси ще се плащат в абсолютно всяка община на територията на Република България, тъй като телефонният измамник е мобилен професионалист – той пътува много из страната, възползвайки се от местната инфраструктура на местата, където упражнява дейността си. Ще бъде въведен специален корпоративен данък за телефонните измамници, чиято ставка вместо 10 на сто, ще бъде 25 на сто. Ще бъде създадена Конфедерация на труда „Deus ex machina“, в която всеки лицензиран телефонен измамник ще бъде задължен да участва срещу членски внос от 150 лв. на месец.

И така, ако всичко, написано горе, стане реалност, само след няколко години експерти ще коментират с тъга в сутрешните блокове защо родните телефонни измамници, признати от целия свят, емигрират, за да упражняват професията си в Германия.

Сподели
Деница Аврамова-Драганова
Деница Аврамова-Драганова

Деница Аврамова-Драганова работи като бизнес анализатор. Интересува се основно от обществено и социално развитие, както и връзката връзката им с политическите процеси. Има подчертан интерес към здравеопазване и образование. Вярва в свободния и разумен избор.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *