Проблем ли е да продадем Македония?

Време за четене: < 1 минута

Снимка: Fisnik Murtezi, Unsplash

За тези, които случайно са се родили в България не е никакъв проблем да предадат и продадат Македония (комунистите вече са го правили).

Не е проблем да клекнат на македонизма от югославски тертип ( комунистите вече са го правили).

Не е проблем да се съгласят, че Гоце Делчев не е българин (комунистите вече са го правили).

Не е проблем да си затворят очите за мъченията спрямо българите в Македония (комунистите вече са го правили).

Не е проблем да скрият архивите на УДБА, никога да не разберем какво е вършел репресивният апарат на службите срещу българите във времената на Югославия ( комунистите вече са го правили).

Не е проблем, че не се спазват човешките права на българите в Северна Македония ( за комунистите няма такова нещо като човешки права).

Не е проблем, че палят с коктейли Молотов българските културни центрове ( за комунистите тероризмът е обичайна практика и метод на действие).

Не е проблем, че се скверни българската историческа памет в Македония ( комунистите са интернационалисти и са лишени от дълг пред Отечеството).

Не е кощунство, че се рушат плочи на загинали българи ( комунистите не вярват в Бог).
За комунистите не е проблем, че се води война с българщината в Македония ( комунистите са безродници и за тях националната идея е капиталистическа отживелица).

Ама чакайте малко, да не би да ни управляват БКП, че така зловещо замириса на мумията на Георги Димитров и се налага да пишем нова позорна страница в нашата история с тъмночервен комунистически почерк?

Сподели
Кирил Илиев
Кирил Илиев

Кирил Илиев е историк, специалист по история на Балканите и българския национален въпрос

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *