Време за четене: 2 минути

В публикувания текст няма спойлери!

Остава 1 епизод до края на Game of Thrones.

Един сериал, който както казват филмовите критици, а и всички – се превърна във феномен в продължение на 8 години.

Естествено през годините не се харесваше на всички. Някои го сметнаха за скучен (ходи ги разбери), други го сметнаха за твърде hard за тях, а трети за твърде сериозен. Някои го налазиха политически – относно това, че няма толкова много представители на определени раси, че има много малко жени (въпреки че имаше сезон, в който мотото бе „всички мъже трябва да умрат“).

Но въпреки всичко сериалът се радваше на изключително голяма подкрепа. Както от хора, запознати с творчеството на автора му – Джордж Р. Р. Мартин, така и на такива, които научиха за него след първи сезон на сериала.

Естествено… Game of Thrones търпеше спадове. Няма как. Някои не харесваме посоката на смекчаване на действията, по която поеха сценаристите или развихме теории, които звучат по-интересно отколкото това, което видяхме. Но… това е нормално за ранга на такъв феномен като Game of Thrones.

По принцип, когато не ми харесва нещо, не виня нито един от актьорите, защото знам, че са дали максимума от себе си (дори в новите части на Star Wars). По-склонен съм да кажа, че не ми е харесало решението на директор, режисьор, сценарист, но не и на актьорите. А през тези 8 сезона участвалите в този сериал актьори дадоха много като игра, като емоция, като всичко.

Всеки има своя любимец, всеки има своя герой.

Всеки има своето мнение.

И когато говорим за велика филмова продукция, освен уникалните история и ефекти, които видяхме, както и вече споменатата игра на актьорите се насладихме на нещо уникално. И това бе… музиката.
В продължение на 8 сезона един иранско-немски композитор направи така, че моментите да оживяват в нашето въображение всеки път, когато чуем дори само тон от неговия masterpiece. Неговото име е Рамин Джавади.

ramin-djawadi-film-composer
Рамин Джавади

В нито един момент музиката не изневери на себе си. В нито един. Беше добра, беше уникална, беше оригинална. Тя помогна изключително много този сериал не само да остави следа, а да се възкачи на трона на филмите и сериалите в този жанр. А за мен и като цяло – да стане най-добрият сериал (някога правен).

В края на този текст ви поздравявам с моята любима творба на гения на Джавади:

5j6qznsu2wx21
Благодарим, маестро!
Сподели
Даниел Георгиев
Даниел Георгиев

Даниел Георгиев e завършил ЕГ „Иван Вазов“, гр. Пловдив с испански и руски език. В момента е студент по дентална медицина. Обича да пише за политика и за личната ни отговорност като граждани на този свят. Учи и работи за свободата и помага на хората да се усмихват по-често.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *