Шовинизмът срещу българите в Северна Македония вече прерастна в античовечност

Време за четене: 2 минути

Андрей Корунов и Миле Ацев-Јованоски ни напуснаха през последната година.


Андрей Корунов беше младо момче от град Битоля в Северна Македония, който се чувстваше българин. Той живееше честно и праведно в своята страна, с голяма любов и уважение към родината.

Въпреки болестта на черния дроб, която я носеше в себе си, той никога не спираше да работи и да се бори за българщината в Македония. Както и всички Българи от Битоля, така и Андрей, беше тормозен от институциите и от обществото, в което живееше, с много заплахи.

Два месеци след неговата смърт тези тежки думи не спират, но сега те са насочени към неговото семейство.

Сестрата на Андрей всеки ден по социалните мрежи гледа как се върши терор върху името на Андрей и въпреки това че момчето не е повече част от този свят. За пореден път виждаме как шовинизмът срещу българите в Северна Македония се превръща в анти-човечност и лудост, която не е допустима за хора, живеещи в 21 век в Европа.

Коментарът на крайнолевите македонисти от движение "Бойкотирам" е изключително невъзпитан и неуважителен към паметта на Андрей Корунов.
Коментарът на крайнолевите македонисти от движение „Бойкотирам“ е изключително невъзпитан и неуважителен към паметта на Андрей Корунов.
Сестрата на Андрей Корунов написа коментар във Фейсбук, с който сподели мъката си от това безчовечно отношение.

Од денот кога започнаја здравствените проблеми на брат ми само јас и моето семејство сме сведоци за голготата што ја минувавме во оваа држава и нејзините така наречени институции, а за здравствениот систем не сакам ни да коментирам.

И покрај сите препреки и потешкотии, јавно не сме се пожалиле, проблемите не сме ги споделувале, сме трпеле и траеле и секогаш исправени и со крената глава сме чекореле напред, а неправдите горко сме ги голтале.

Цели осумнаесет години!

Прво реков ајде да не се спуштам на Ваше ниво, бидејќи не заслужувате одговор. Меѓутоа дадов збор дека нема да дозволам името на брат ми да го ставате во вашите погани усти и да се злоупотребува неговата ситуација за било какви цели!

Вие од оваа таканаречена платформа „Бојкотирам“ кои и да сте како ниски форми на живот, ќе си сносите правни последици за Вашите неморални објави и ќе си направите – не еден проблем помалку, туку проблеми повеќе!

ДУШАТА нема националност, а вие тоа не можете да го разберете, бидејќи немате душа. И колку и да пробувате да го оцрните неговото име и дело, пак ќе е залудно.

Андреј е и ќе биде ХЕРОЈ!

Сподели
Драган Стояновски
Драган Стояновски

Драган Стояновски е представител на културен клуб "цар Борис III" Охрид в Скопие.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *