Време за четене: 2 минути

Докато от едната страна сме хаотични, разпокъсани, неорганизирани и финансиращи се с лични средства, от другата страна ситуацията е коренно различна. Стабилни финансови донори, хомогенна структура, последователно и настъпателно поведение – вече са завладели университетите, скоро и в училищата, да се готвят детските градини.

На 25 и 26 този месец, в СУ – да, именно в Софийския университет, ще се състои обучение (?), като целта е (цитирам дословно):

„да се намерят повече съюзници сред колегите юристи и да се създаде общност от юристи и студенти по “Право” в цялата страна, на които можем да разчитаме, че ще се отнасят с необходимото уважение и професионализъм към ЛГБТИ хората„.

ЛГБТ пропаганда под формата на обучения за студенти, в сърцето на най-стария и значим университет в България - Софийския.
Плакатът на събитието.
Сега си представете Църквата да влезе в СУ, декларирайки, че иска да намери повече съюзници сред студентите, за да разпространяват Божието слово. Примерно.

Представяте ли си какъв Армагедон ще настане. Медииите ни ще вият денонощно, че се погазват правата на младежите, експерти ще дефилират по тв студиата, обвинявайки, че в държавна институция се разпространява пропаганда.

Всъщност не си го представям – нито Църквата смее да влезе в университетите и училищата, нито ще бъде поканена, нито ще бъде посрещната радушно, нито някой би го позволил.

За сметка на това, от ЛГБТ организация „Действие“ и Клубът на юриста „Теодор Пиперков“ „имат удоволствието да ви поканят на обучение за студенти, което ще засегне дела пред ЕСПЧ и Съда на ЕС, свързани с правата на ЛГБТИ семействата, миграционни въпроси и правата на транс хората“.

Обучители ще бъдат: доц. Боряна Мусева, доц. Христо Христев, адв. Деница Любенова, Елица Атанасова и Радослав Стоянов.

Всички разходи по настаняване, транспорт и храна са осигурени от ЛГБТИ организация „Действие“.

Между другото, въпросният Радослав Стоянов от БХК е загрижен и за правата на педофилите. Както той казва, за него педофилията е „нещо, което сме сложили в рамките на проблем“ и още, коментирайки ловците на педофили: „първо са педофилите, после са гей младежите, следващите кои са?“

Ето такива ще дефилират на 25 и 26 в СУ, търсейки съмишленици и индоктринирайки мозъците на младите. А ние през това време вероятно виртуално ще борим някой политически опонент.

Сподели
Виктория Георгиева
Виктория Георгиева

Виктория Георгиева е изучавала телевизионна журналистика, а в момента и "Религията в Европа" в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Стажувала е в спортната редакция на БНТ и е писала за печатни медии. Две години е била член на Студентския съвет към СУ. В момента работи като специалист маркетинг и реклама във водеща българска компания. Интересува се от политика и история.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *