Речта на Тръмп и 10-те точки срещу Дълбоката държава

Време за четене: 3 минути

Доналд Тръмп ще се кандидатира отново и през 2024 г. Тук той и първата дама Мелания Тръмп разглеждат Сикстинската капела след срещата си с Негово Светейшество папа Франциск, сряда, 24 май 2017 г., във Ватикана. Снимка: History in HD, Unsplash


Оригинална публикация – 10-точковият план на Тръмп за унищожение на Дълбоката държава, Буревестник


На 20 март 2023 г. бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обнародва видео, в което представя плана си от 10 конкретни точки, чрез който да унищожи глобалистическата Дълбока държава, превзела властта в САЩ. Медиите изобщо не дадоха гласност на този план, дори и в социалните медии нямаше много шум. А планът изглежда доста добре обмислен и изпълним.

Дали е случайно, че две седмици по-късно Тръмп беше арестуван? Прочетете нашия превод по-долу.


Да разрушим Дълбоката държава и да си върнем демокрацията

Това е моят план да разрушим Дълбоката държава и да си върнем демокрацията от вашингтонската корупция веднъж и завинаги. И наистина това е корупция.

Първо, веднага ще издам отново моята изпълнителна заповед от 2020 г., възстановявайки властта на президента да премахва нелоялни бюрократи, и ще използвам тези провомощия много агресивно.

Второ, ще прочистим всичките корумпирани дейци от нашите апарати на националната сигурност и разузнаването, а такива има много. Министерствата и агенциите, които бяха напълно превърнати в оръжия, ще бъдат напълно обновени, така че безлики бюрократи никога вече няма да могат да нарочват и преследват консерватори, християни или политическите врагове на лявото. Което те сега правят до степен, която никой не може да повярва, че дори е възможна.

Трето, напълно ще реформираме съдилищата за наблюдение на чужди разузнавания, които са толкова корумпирани, че изглежда на съдиите не им пука, когато ги лъжат в молбите за заповеди за обиск или арест. Толкова много съдии са видели толкова много молби, които знаят, че са нередни, или поне би трябвало да са знаели. Не правят нищо по въпроса, а ги лъжат.

Четвърто, за да разкрием измамите и злоупотребите с власт, които разкъсват страната ни, ще създадем Комисия на истината и помирението, която да декласифицира и обнародва всички документи, свързани с шпионирането, цензурата и корупцията на Дълбоката държава. А от тях има много.

Пето, ще започнем голямо преследване на правителствени чиновници, разпространяващи класифицирана информация, които съглашателстват с фалшивите новини да създават нарочно лъжливи истории и да подкопават нашето правителство и нашата демокрация. Когато е възможно, ще повдигнем криминални обвинения.

Шесто, ще направим офисите на всички главни инспектори независими и физически отделени от институциите, които наблюдават, за да не стават защитници на Дълбоката държава.

Седмо, ще помоля Конгреса да създаде независима одиторска система, която постоянно да следи нашите разузнавателни служби, за да осигури, че те не шпионират нашите граждани или провеждат дезинформационни кампании срещу американския народ. Или че не шпионират нечия предизборна кампания, както шпионираха моята.

Осмо, ще продължим усилията, започнати от правителството на Тръмп, да преместим части от раздутата федерална бюрокрация на нови места извън вашингтонското блато. Точно както аз преместих Бюрото за управление на земите в Колорадо, до 100 хиляди правителствени поста може да се преместят, и имам предвид веднага, от Вашингтон към места, пълни с патриоти, които обичат Америка. И те наистина обичат Америка.

Девето, ще работя за забрана за федерални бюрократи да бъдат наемани на работа от компании, с които се занимават и регламентират. Значи, занимават се и регламентират тези компании, а после искат да бъдат назначени в тези компании. Не може така. Такъв публичен позор не може да продължи, а се случва постоянно, например с фармацевтичните корпорации.

Последно, ще прокарам конституционна поправка, която да наложи ограничения на мандатите за членовете на Конгреса.

Ето как аз ще разбия Дълбоката държава и ще установя отново правителство, което да е контролирано от хората и за хората. Благодаря Ви много!


Запис на речта, свален от платформата Rumble:

Подробно описание на предизборната кампания на Доналд Тръмп за 2024 г. може да намерите на сайта му.

Сподели
Владо Влайков
Владо Влайков

Владо Влайков е създател на Българския подкаст за геополитика Буревестник. Мечтае да види България с обединен и верен на традициите си народ, който е надмогнал враждите и приема всички етапи на своята история, използвайки доброто от тях и учейки се от грешките. Православен, семеен, ИТ-специалист по професия, с разностранни интереси.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *