ИБИС техници: Какво бихме направили за София ако имахме глас в общинския съвет?

Време за четене: 2 минути

Градският транспорт е гръбнакът на всеки един мегаполис като София, а ИБИС техници полагат големи усилия той да е достъпен и удобен за всички. Снимка: Георги Драганов, Unsplash


Местните избори наближават още тази година. Затова даваме думата на хора, които през годините са доказали, че могат да вършат работа. Тук Марио Евстатиев от „ИБИС техници – София“ разказва какви неща неговият екип иска да види в градския транспорт в града. Те са хората, които създават табелите и гласовата сигнализация в градския транспорт, за да бъде той възможно най-лесен и разбираем за всички граждани, включително тези със зрителни и слухови проблеми.


Често с граждани и колеги си говорим какво може да се подобри в столицата с реални мерки и без излишен популизъм, какъвто с наближаването на местните избори ни залива отвсякъде. Реално, има няколко малки наглед неща, които биха направили транспорта предпочитан и достъпен, а града ни – с европейски облик.

Ние обичаме София, защото тя е наш дом и не ни е все едно да гледаме ежедневно как различни оратори ни заливат с екзотични и най-често нелепи обещания. Ние сме експерти и като такива, в своите идеи се водим на първо място от целесъобразността и постижимостта на заложените идеи.

Ние нямаме партийни книжки и не сме оцветени в нито един партиен нюанс. Ние сме експерти, граждани и радетели за развитието на европейски, качествен, достъпен и най-вече безопасен обществен транспорт.

Ето какво обаче бихме направили от ИБИС техници в Столичния общински съвет:

Незабавни мерки за провеждане на прозрачни процедури за доставка на градски автобуси втора употреба с висок екологичен клас с цел подмяна на над 70 морално остарели и опасни возила;

Преговори с европейски столици за доставка на нископодови трамваи втора употреба за линии 20 и 22, които да се експлоатират до доставка на чисто нов подвижен състав за тези линии.

Широка дискусия с всички политически групи за ефективен и удобен нощен транспорт;

Пример за електронно табло, каквото от ИБИС техници искаме да видим масово в София.
Пример за електронно табло, каквото от ИБИС техници искаме да видим масово в София.

Незабавни мерки за доставка на нови, модерни и качествени спиркови електронни табла;

Община за хората – редовни приемни и разговори за проблемите на кварталите. Градски транспорт, инфраструктура, сигурност;

Диалог със синдикатите на служителите в транспорта – подобряване на условията на труд, ясно разписан план за ръст на възнагражденията, възстановяване на категорията на труда на водачите. Всичко това обаче срещу ангажименти за качествена услуга и стриктно изпълнение на трудовите задължения;

Карта на съществуващия в София градски транспорт към 2023 г.
Карта на съществуващия в София градски транспорт към 2023 г.

Оборудване на всички превозни средства с умни системи за пътническа информация и независимо гласово оповестяване;

Активна работа с граждански организации за осъществяването на проекта за транспортен музей;

Реални мерки, без реваншизъм и популизъм. От хора за хора, от жители на града, за града!

Сподели
Марио Евстатиев
Марио Евстатиев

Марио Евстатиев е експерт по пътнически информационни системи, основател на единствения специализиран екип по интегрирани бордови информационни системи. От 2017 г. активно работи за подобряване на визуалната и акустична информация в транспорта, като със своите съекипници са автори на редица иновативни проекти в тази област, приложени в цялата страна. Експерт е в Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в настоящия Столичен общински съвет. Марио и колегите му са партийно необременени, работят изцяло от позицията на граждани и специалисти.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *