На 29 октомври започва най-градското събитие на Враца – Open Vratsa Festival

Време за четене: 2 минути

Вече нямаме търпение да поставим началото на Open Vratsa Festival – градското събитие, което се надяваме да стане традиция за града. Програмата е безспорно прекрасна, а за да й се насладиш не е нужен дори билет.

Фестивалът ще развълнува града от самото му сърце с музика, литература, циркови представления и работилници, филми и още много изненади. Специално за Open Vratsa Festival идват Десислава Андонова с проекта Soul Weapons, прекрасните Wet Pebbles, формацията с Бразилски привкус Viagem ao Brasil, актьорът Димитър Живков, художникът Мартиан Табаков, Фондация Мини Арт с много циркови работилници и вълнуващи представления.

Във фестивала ударно се включат и Echoo Balkan Samba, които ще представят своята авторска музика с характерен почерк, съчетаващ латино, пънк, джаз и етно нюанси.
Сцена “Старата къща” е мястото, където ще може да видиш някои от съвременните музикални съкровища на Враца. Едно от тях е Myself Stoychev, който ще разгърне усещането за свобода чрез своята авторска музика, вдъхновена “от трилър усещания и лични сюрреалистични преживявания”.

Wet Pebbles band

DJ Booth пък е сцената, на която като у дома си ще се чувстват DJ Uncle Billy, DJ Onslaught, DJ Milen:off, DJ Rebel 84, които ще подарят на Враца това, което правят от сърце. Ще чуем от funk до hip-hop, от DUB до DNB, ще прескочим и до случващото се на Британската музикална сцена. Ще има EDM, Rave, UK Garage и още много от най-хубавото!

Особено интересна програма за Open Vratsa са подготвили Фондация Мини Арт, които вече няколко години развиват социален цирк в България. Те са подготвили работилница по социален цирк и вълнуващи представления за малки и големи.

Open Vratsa ще представи и пълнометражния документален филм „Пъпна връв“ на режисьора Борис Попхристов.

Цялата програма на Open Vratsa. Натиснете за пълен размер.
Цялата програма на Open Vratsa. Натиснете за пълен размер.

Следи фейсбук страницата и сайта, за да научиш повече за всички творци, част от събитието.

За повече прозрачност и лекота на случването на фестивала ще се използва безкешово плащане.


Събитието се осъществява съвместно с платформата Open Vratsa, финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”, Америка за България и Обществен дарителски фонд за Враца, както и със съдействието на община Враца.

Сподели
Война и мир
Война и мир

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *