Равносметката за 2017 г. – най-четени публикации и демография на посетителите

Време за четене: 3 минути

И така, 2017 година е към края си. Решихме да споделим малко статистика за страницата.

За година и половина съществуване във „Война и мир“ имаме точно 0 (нула) блокирани души от страницата и точно 0 (изтрити коментари). Ние вярваме в свободата на словото на абсолютно всеки един човек. Твърдо вярваме, че диалогът и доброто възпитание са начинът едно общество да функционира и така и постъпваме.

Ограничени хора.JPG

Преди една година имахме по-малко от 2000 харесвания, днес гоним 12 000. Благодарим на всеки един от Вас, че беше с нас през тази година!

През 2017 година в сайта ни (voinaimir.info) имаме 188 публикации, 205 430 прочитания на страниците, направени от 149 908 уникални посетители.

site1.JPG

Най-четените публикации в сайта от 2017 г. са:

  1. Историята на една снимка – един полицай и една протестираща 4 години по-късно 

Става дума за историята на полицая Иван и протестиращата Деси от 2013 и 2017 г., която обиколи света и която, колкото и нескромно да звучи, стана известна именно от тази страница.

2. Хюсеин Хилми паша – Ако империята не можа да излезе на глава с българите, сръбската и гръцката власт ли ще ги укроти?

Интервю с великия везир на Османската империя Хюсеин Хилми паша, което е слабо известно в България. Интервюто е взето през 1914 г., малко преди избухването на Първата световна война.

3. Трезво за руската военна мощ

Един изключително интересен военен анализ на руската боеспособност, който бе преведен специално за нашия сайт. Публикуването му предизвика сериозни и доста разгорещени дискусии.

4. Дойде есента на 1946 г. – филм за зверствата срещу българите в СССР

Документалният филм на Константин Чакъров за БНТ е заснет за БНТ, но поради фактите, които излага бива прожектиран едва няколко пъти. Зверствата, които комунистическата власт извършва срещу българите в СССР могат да бъдат окачествени само като геноцид. Предупреждаваме, не гледайте този филм на пълен стомах!

5. Бизнесът и паркът – гледната точна на работещ баща

При поредния избухнал тридневен скандал през 2017 г., който после бива забравен, ние публикувахме мнението на един млад баща – Георги Антонов, който работи в Бизнес парка и какво трябва да се направи, за да имаме повече такива добри места за работа и отдих.

6. Екзекуцията на Че Гевара

Една от най-популярните ни статии от рубриката На този ден, в тази статия отбелязваме годишнината от екзекуцията на Ернесто Че Гевара – известен комунистически революционер, за съжаление станал идол на мнозина младежи, както и споделяме някои интересни и слабо познати факти за живота му.

7. Празните утроби на българките

Друг пример за нашата отдаденост към свободата на словото бе публикуването на свалената от Offnews статия на Николай Фенерски. Мнението му за решението на огромен брой млади българки да бъдат бездетни предизвика сериозна дискусия и, за съжаление, цензура.

8. Колко струва един Москвич в Англия през 1968 г.?

Изнасянето на този прост исторически факт за пореден път шокира мнозина наши сънародници. Неефективността на плановата икономика най-лесно се показва чрез такива прости, битови примери.

9. Защо арабите губят войни?

Великолепният анализ на американския военен инструктор Норвел Аткин бе преведен за пръв път на български език. Аткин е военен с над 30 години опит като инструктор в редица страни от арабския свят и неговият поглед върху тяхната култура, история и философия на водене на война е изключително интересен.

10. Защо в Германия е толкова чисто?

Един обикновен закон, малко хитрост… и ето ти вече създадена културна особеност на цял народ.

11. Как СССР помогна за изчезването на четвъртото по големина езеро в света

Плановата икономика и грандиозните планове редовно водят до проблеми. Но почти да унищожиш езеро с големината на малка страна? За това вече се изискват специални умения. Прочетете какво точно се е случило.

В скрийншотите долу можете да видите разбивка на харесалите страницата ни във Фейсбук – по пол, възраст, град, държава и език. Видно е, че нашата аудитория е от цялата страна, както и от българите в чужбина.

Война и мирВойна и мир2

Можете да видите и разбивка по страни на хората, които ни четат.

site3.JPG

Разбира се, можете да се включите и в дискусионната ни група, в която се обсъжда политика, икономика, история, култура – при това без никаква цензура, но с уважение към другата страна.

Няма как да не се похвалим, че всичко това бе направено от нашия екип напълно доброволно, с 0 (лева) външно финансиране, както и без реклами на сайта.

И така, от целия екип на „Война и мир“, ние Ви пожелаваме Честита нова 2018 г.! Нека тя бъде изпълнена с любов, щастие, много труд и много успехи!

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.