За кого да гласувам на евровота?

Имам предложение към борещите се за моя глас на 26 май 2019 г., което към днешна дата е на едва 72 дни, но кампания някак сякаш липсва, както и кандидати. Към момента няма партия или кандидат, които да ми допадат дори на 50%, така че съм принуден да търся най-малкото зло.

Ще гласувам „за“ и даже ще пускам абсолютно безплатна реклама тук, в сайта си „Война и мир“, на този кандидат, партия или коалиция, който или които ще подкрепят на европейско ниво най-много на брой от следните политики:

1. Спиране на всякакви опити за данъчна хармонизация на ниво Европейски съюз (ЕС), каквото предложение бе направено от френския президент Еманюел Макрон в неговото писмо „За Европейско обновление“.

2. Спиране на всякакви опити за хармонизация и уедаквяване на заплати, средни или минимални на ниво ЕС.

3. Спиране или поне драстично ограничаване на еврофондовете като инструмент за политика в ЕС. Особено важно е това за еврофондовете за земеделието, което произвежда около 2% от БВП на ЕС, но получава изключително непропорционалните 39.36% от финансирането през 2015 г.

4. Спиране и противопоставяне на всякакви европейски опити за регулация и изземване на огнестрелно оръжие от гражданите на ЕС.

5. Противопоставяне на все по-скъпите климатични политики, които, по думите на президента на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, може да вземат всяко четвърто евро от бюджета на ЕС в близките години.

6. Противопоставяне на руското икономическо и политическо влияние, включително с налагане на по-сериозни санкции, докато руските окупационни войски не се изтеглят от цялата територия на Украйна – Крим и Донбас.

7. Защитаване на свободата в интернет от всякакви опити за регулации, включително и с отмяна на вредни регулации като изключително вредния GDPR.

8. Защитаване на правата, свободите и живота на българските малцинства в република Сърбия и република Гърция.

9. Защитаване на българския народ в република Северна Македония.

10. Противопоставяне на безконтролната миграция към страните от ЕС от трети страни с не-европейска и не-християнска същност.

Напълно съм наясно, че няма някой, който да покрива 10 от 10, затова ще търся най-близката възможност и очаквам да намеря поне един подобен кандидат, на който да мога да дам гласа си. Очаквам Вашите предложения.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.