Време за четене: 2 минути

Скъпи приятели от ДСБ – а и от останалите градски партии, макар за тях да не ме боли чак толкова – зная, че сред вас има много свестни и почтени хора, хора с разумни и истински десни разбирания.

Фактът обаче е, че се оставяте да ви водят за носа и то по най-първосигнален начин.

Водят ви за носа мними еколози, кучелюбители, хомосексуалисти, социалисти, комунисти, дърти ченгета (ама от нашите, а не от другите), хора с какви ли не шантави и изродски разбирания, само не и десни.

Нека погледнем фактите и си кажем истината право куме в очи:

Срам е, че градската десница изостави каузата на християнските и семейните ценности, а вместо тях оживено се коментират правата (?!) на кучетата, храстчетата и петдесет и осмия пол.

Срам е, че „демократите за силна България“ използват за най-голяма обида думата „патрЕот“ и вместо да бъде лице на на един разумен и про-европейски патриотизъм, предлага комсомолщина и послушковщина към евроинституциите.

Срам е, че градската десница е пълна с хора с етатистко мислене и социалистически виждания в икономически план, които шизофренично хем критикуват източният комунизъм, хем сами разпространяват същите идеи, но в малко по-лъскава уж „западна“ опаковка.

Обидно е, че сведохте евроатлантизма до дружеските си по различни линии отношения с Демократическата партия и когато дойде най-сетне (цели 30 години го чакахме!) истински десен американски президент започнахте да го обвинявате в какви ли не измислици, но най-вече и в собствените си – вашите и на любимите ви демократи – прегрешения.

Всичко това личи както от безсмислената и казионна, пълна с клишета и новговор предизборна кампания, така и от най-елементарна комуникация онлайн и офлайн. Или по-скоро не „комуникация“, а липса на такава, защото при най-малката критика си запушвате ушите и започвате не на шега да обиждате събеседника си.

Тъжно е, че градската десница се превърна в кръжок на лелките, живеещи в чужбина. Но на фона на горното не е никак изненадващо, че младите социалисти избират партии като БСП – все пак младите хора имат това прекрасно качество да се честни със себе си и с околните и да не играят по свирката на партийната линия, когато трябва да се казва на черното – бяло.

Заигравките с БСП обаче не спират до тук, нерядко им припявате на опорките срещу ГЕРБ и Борисов – ваши колеги и съпартийци на макро ниво от ЕНП, които преди иронично наричахте „малки братчета в ЕНП“, но истината е, че те печелят избори защото вие не сте си на мястото.

Смешно-тъжно е, че си развихте особен собствен вид популизъм, който върви само сред определен социален балон – този на застаряващите столични хора с по-високи доходи от тези за страната и забравихте за нас, хората от провинцията; струваме ви се „смешни“ и „недодялани“, по такъв начин виждате и проблемите ни.

Време е да осъзнаете какво точно се случва и къде точно се намирате.

А ДСБ трябваше да бъде дясна партия, сиреч: патриотична, про-капиталистическа, отстояваща евро-атлантическите ценности в страната ни.

Заради вас хората свързват думите „евроатлантически ценности“ с думи като „джендър“ и „леки наркотици„, а не с „патриотизъм“ и „капитализъм“ каквото по правило значи това словосъчетание в западния свят.

На първите избори на които имах право да гласувам преди години гласувах за ДСБ. От тогава до сега – само разочарования и отстъпление от истинското дясно.

На илюстрацията (противно на първата реакция не са презервативи, а) са пакетчета мокри кърпички, които се раздаваха предизборно от ДСБ на някои от предишните кампании. Пазих ги много време като спомен от една неосъществила се българска дясна партия.

Мисля, че е време да ги използвате.

Сподели
Тома Петров
Тома Петров

Тома Петров Ушев е публицист с интереси в областта на философията, икономиката и геополитическият анализ. Член на редакционната колегия на дясната платформа “Консерваторъ”. Магистър по икономика от УНСС.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *