Проф. Вили Лилков заслужава да е кмет на София

Време за четене: 2 минути

Проф. Вили Лилков беше кандидат за кмет на София през 2015. Участвах в кампанията му, като това бе последната кампания, в която бях доброволец.

Сещате се – шатри, раздаваш листовки, убеждаваш хората да гласуват за него.

Сега убеждаването е онлайн, няма вече плакати и шатри в онзи смисъл. Но отново има смисъл да се защитават кандидати и идеи.

Проф. Вили Лилков е тъмносин. Убеден антикомунист. Противник е на София Прайд, което вече му донесе етикета „хомофоб“ от модерната градска левица. Противник е на Монумента на окупационната Червена армия от години и е за възстановяване на всички български паметници в града – на I и VI пехотен полк в парка на НДК, например.

Разбира от материали, разбира от финанси, разбира от ръководене на хора. Има опит в общински структури.

По образование е инженер,  като завършва висшето си образование със специалност „Инженерна физика“ и специализация „Ядрена физика“ през 1980 г. Професор е в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”.

От 1999 г. е общински съветник в Столичния общински съвет в продължение на 4 последователни мандата. От 2011 г. е два мандата заместник-председател на Столичния общински съвет. Бил е и депутат от Реформаторския блок. Има голям опит в реставрацията на културни обекти и познава нужните процеси и хора, за да завърши по красив и стилен начин дейността си. това е видно и от заетото от него отношение по казуса със жълтите павета, при което той бе от малкото гласове, предложили конкретно техническо решение за правилния им ремонт.

С други думи, той познава бюрокрацията на общината и е наясно кое как работи в нея и какви са проблемите. Утре да стане кмет на Столична община, ще знае какво да направи. И много десни и нормални каузи ще бъдат улеснени.

Кориците на книгите на проф. Вили Лилков.
Кориците на книгите на проф. Вили Лилков.
Освен учен и политик с опит, той е и автор на значими исторически трудове и книги:

Стопанските абсурди на българския комунизъм – подробно описание на практическите проблеми на командната икономика на БКП и ефектите ѝ върху нашето материално благосъстояние.

Бивши хора по класификацията на ДС – написана в съавторство с Христо Христов от сайта desebg.com, книгата разказва много непознати истории за репресиите на комунистическите тайни служби над българите.

Погубената България – втората книга в съавторство с Христо Христов, продължение на „Бивши хора“. Още информация, която разкрива историческата истина за тайните служби на комунистическата власт.

Доблест и наказание – книгата разказва за организирания от БКП „Народнен“ съд и ДС и действията им срещу физическите спасители на българските евреи. Много фактология, която е изключително неудобна на техните идеологически и физически наследници и днес.


Надявам се той да бъде припознават като десния кандидат за София и освен КОД, зад него да застанат СДС, ДСБ, ГЕРБ, ВМРО, Консервативна България и всички други десни партии, организации и хора в София.

София има нужда от такъв кмет.

Сподели
Георги Драганов
Георги Драганов

Георги Драганов е създател и редактор на сайта "Война и мир". Завършил НГДЕК "Константин Кирил Философ" и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има опит като учител и журналист, в момента работи като проектен мениджър.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *