Капитулацията на Руската империя пред България през 1918 г.

Време за четене: 2 минути

Българската делегация при подписването на капитулацията на Руската империя в Брест-Литовск

На 3 март отбелязваме годишнината от Брест-Литовския мирен договор, по който България e победителка над Русия, представлявана от болшевиките при подписването на документа. Аз лично ще чествам това събитие, свързано с българската бойна слава.

Що се отнася до войната от 1877-1878 г., то като български патриот почитам българското опълчение и воювалите за свободата на България руски, украински, фински, германски, румънски и от друг произход воини. Тяхната саможертва трябва да се уважава въпреки имперските стремежи на Петербург. Същевременно трябва да помним, че след тази война Руската империя през повечето време провежда враждебна към България политика, която кулминира в Първата световна война.

Първите две страници от договора в Брест-Литовск между Германия, Австро-Унгария, България, Османска империя - на немски, унгарски, български, турски и руски език.
Първите две страници от договора в Брест-Литовск между Германия, Австро-Унгария, България, Османска империя – на немски, унгарски, български, турски и руски език.

Разбира се, е исторически неадекватно и морално нередно да се слага знак за равенство между имперска Русия и болшевишкия „рай на работниците и селяните„. Оценката за историческата роля на Царска Русия поне за мен е нееднозначна, докато отношението към Съветския съюз на всеки истински български патриот може да е единствено категорично отрицателно. За никаква „признателност“ не може да става и дума, когато наследниците на престъпния комунистически режим в Кремъл изискват от българския народ преклонение. Каквото и да е мнението ви за Руската империя, не забравяйте, че Путин не е неин легитимен продължител, а отроче на мракобесния режим, който разрушава хиляди църкви и уморява от глад и разстрелва милиони хора. За България той означава катастрофална в обществено-политически, икономически и морален план система. Докато Кремъл не се извини за наложената комунистическа тирания, няма да получи никаква благодарност от истинските български патриоти.

Когато се опитват да ви втълпяват как не трябвало „да се смесват нещата“, помнете, че зад тези внушения стои путинистката агентура, която има за цел подчинението на България. Не се оставяйте да бъдете обърквани. Враговете на България са в Кремъл, водят война срещу нас и ни наричат „предатели“, докато някои български наивници се страхуват да не бъдат обвинени в „неблагодарност“. След време не е изключено да стане възможно едно балансирано отношение към Русия. Днес, когато кремълският властелин се опитва да отнеме свободата на българите, не е моментът за това.

Сподели
Кирил Чуканов
Кирил Чуканов

3 Comments

  1. БРАВО ЗА СТАТИЯТА,ГОЛЕМИ АДМИРАЦИИ,ИМА ОЩЕ БЪЛГАРОФИЛИ В ТАЗИ ИЗСТРАДАЛА СТРАНА НА ГОРДОСТ И ЧЕСТ!!!

  2. ЧУКАНов ЕФЕНДИ, като толкова съжаляваш, ЧЕ Я ИМА БЪЛГАРИЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ, слагай ФЕСА право в Турция. АНАДЪН?

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *