Западната подкрепа за „македонско малцинство“ у нас

Време за четене: < 1 минута

Събиране на забранената в България македонистка организация „ОМО“ Илинден-Пирин в Мелник.

„Групата за наблюдение на комисията по граждански свободи в ЕП“ в Брюксел е изпратила официално запитване към българското правителство в следствие на изслушване на български НПО-та. Идеята първоначално е била борбата с корупцията. Оказва се, че всъщност основен приоритет в това писмо е да държат сметка на българските власти за „правата“ на „онеправданите“ малцинства като ЛГБТ, ромите и… изненада – македонците в България.

Въпреки, че въпросът с „македонско малцинство“ у нас е напълно закрит както от договорите ни с република Северна Македония, така и от самата ни Конституция, то той очевидно стои на дневен ред в сърцата на българските либерални НПО организации и техните еквивалентни комисии в Брюксел.

За мотивацията на подобни хора да трупат различни и все повече малцинства, чиито права да защитават, сме писали нееднократно. Тя се нарича интерсекционализъм и представлява добре изработена идеология и система от взаимни действия на прогресивните хора, организации и партии с цел раздробяване на обществото, унищожаване на „патриархата“, заличаване на традиционната в него вяра, маргинализиране на националната принадлежност и прочее. Това се случва с пълна пара от десетилетия на запад, сега вече активно в тази насока работят и НПО-та у нас, очевидно подкрепяни от институциите в Брюксел.

Ако не дадем моментален, радикален и значим консервативен отпор ще видите колко лесно и трайно техните действия изменят едно общество. Как утре нашето ще се занимава по осем пъти на ден с нарушените „права“ на поредното измислено малцинство – от македонци и роми, до трансфлуидносексуални хора и животни. Удар по НПО сектора е първата крачка, но за момента като че ли няма някой с топките да го направи.

Сподели
Кристиян Шкварек
Кристиян Шкварек

Кристиян Шкварек е роден в София, следва история в Ковънтри, Англия и европеистика в Лювен, Белгия. Прави стажове в институциите на ЕС в Брюксел, а след 6 години в чужбина се завръща в София, където започва кариера в корпоративната сфера. Политически и международен анализатор в редица медии, публичен говорител и кандидат-евродепутат през 2019 г. Учредител на Евроатлантическия център за сигурност, официален представител на групата на ЕКР за България и председател на Младежкия консервативен клуб.

3 Comments

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *