Време за четене: 3 минути

Снимка: Toa Heftiba, Unsplash

Скъпи съотечественици, братя и сестри, българи,

Изправени сме пред редица кризи и трудна зима. Сред всичките надвисващи над нас проблеми има един, който застрашава основите на нашата нация, националната ни сигурност и териториална цялост. На югозапад от нас имаме за съсед една варварска пост-югославска държава, наречена Северна Македония, която присвоява нашата история, унищожава нашите паметници, историческо наследство и подлага братята ни българи там на нечовешки тормоз и репресии.

В тази държава няма по-страшен грях и престъпление от българското име и съзнание, от българската култура и традиция. Това е една ксенофобска държава, която се намира в уж цивилизована Европа през XXI век и в която българинът постоянно е сравняван с нечовек, азиатец и чудовище, българските жени- нашите майки, сестри, дъщери, жени и внучки – с проститутки, които трябва да бъдат изнасилвани, гаврени и опозорявани, а нашите деца – с долни мелези.

В училищата на тази държава нашата история се представя за тяхна, а ние сме в ролята на крадци и узурпатори, които трябва да бъдат унищожени и прогонени.  Нашите герои цар Самуил, Гоце Делчев, Даме Груев, братя Миладинови и хиляди други, са представяни като врагове на българския народ, а заветите им са омърсявани и изкривявани.

В тази държава денонощно, без почивка, чрез учебници, книги, радио, телевизия, кино, реклами и музеи, се внушава омраза и мъст към България и желание за посягане върху нейната земя и народ. Само преди четири години тази държава подписа договор с нас, с който беше поела ангажимент да се откаже от тези свои политики на фалшифициране и кражба на нашата история и да развива мирни отношения с нас.  За съжаление тя не само не го прави вече четвърта година, но е предприела мащабна по рода си кампания срещу България, плащайки милиони на неправителствени организации, медии и политически лобита да агитират в Европейския съюз и САЩ срещу българите. България и българите са очерняни и представяни като агресори, които заплашват и тормозят Северна Македония.

През последните две години САЩ и Брюксел упражняват безпрецедентен натиск върху България да се откаже от справедливите си искания, разписани в договора и да допусне тази варварска антибългарска държава в Европейския съюз, погазвайки по този начин желязната воля на суверенния български народ. Причината да предадат собствения си съюзник и партньор се крие в тяхната лична амбиция, жажда и стремеж да обхванат повече държави и страни под влиянието и пазарите си, без да се съобразяват с интересите на нашия народ. Така те нарушават нашата сигурност и достойнство, междувременно лицемерно наричайки ни “съюзник“ и “партньор“. Ние, като народ, не трябва да позволим на нашите политици да клекнат пред външни сили по този казук под никакъв предлог. Цената, която ще платим при отказ, е огромна.

Влизането на Северна Македония в Европейския съюз ще отвори пътя на македонистите към огромни парични средства от европейските фондове, с които ще могат да водят още по-жестоки войни с нашата родина и да подкупват слабохарактерни граждани, политици и организации вътре в държавата ни, които да се отричат от българщината. Падането на ветото ще даде достъп на македонски политици, псевдоучени, лобисти и журналисти до европейските институции и възможност за налагане политики в Европейските държави-членки, което директно ще поставят България  в уязвима позиция спрямо техните домогвания, натиск и санкции. Това влияние ще доведе до заличаване на нашата история, култура,  традиции, памет, нашата държавна територия ще бъде разцепена и окупирана от измислено македонско малцинство, а нашите деца и съграждани отново ще бъдат подложени на македонизация, налагана със структурите и парите на Европейския съюз. 

Влезе ли в Европейския съюз Северна Македония без промяна на македонистката си държавна идеология, тя ще има пряката възможност да гласува и влияе на всички политики, които са в ущърб на България. Не се подвеждайте по лъжливите обещания на наши политици, анализатори и лобисти, които ви обрисуват идеалистични и невъзможни картини на икономически просперитет, мир, братство, равноправие и безгрижие. Това е димна завеса – една розова мъгла, зад която се крият личните користни цели на шепа продали се и техните чуждестранни благодетели, които преследват цели в ущърб на българския народ. Югославските македонисти от Скопие винаги ще се стремят към само едно благо – нашето минало и нашето бъдеще,  да заличат нашата идентичност като народ и тази на държавата ни.

Съюзите се създават и разпадат, икономическите ползи идват и си отиват, но нашата България е само една! Нека всички заедно като един да подкрепим ветото на България за започване на преговори на Северна Македония и ясно покажем на света, че няма да позволим да бъдем натискани и принуждавани да продадем историята, националните ни герои и идентичността си.


Вето!

Сподели
Йордан Николов
Йордан Николов

Йордан Николов е от семейство на македонски българи съм прогонено от Егейска Македония след войните за национално обединение 1912-1918 г.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *