Братя българи от Пиринско и от цяла България, не правете Мицкоски и Апасиев герои!

Време за четене: 4 минути

На снимката: Йонко Вапцаров, таткото на поета Никола Вапцаров, Иван Михайлов, водач на ВМРО и организаторът на изпълнението на смъртната присъда на Яне Сандански- Стоян Филипов, пунктов началник на ВМРО за района на Неврокоп. Всички те близки на цар Борис III.

Оригинална публикация – Трибуна.мк


На 30 октомври, според появилите се съобщения в македонските и български медии, в Благоевград (Горна Джумая) официално ще бъде открит т.нар. Македонски културен клуб „Никола Вапцаров“. Зад т.нар клуб стоят членове/симпатизанти на нелегитимните в България партия и организация ОМО Илинден-ПИРИН и ОМО Илинден, а самият клуб се финансира от Македонското международно движение за човешки права (ММДЧП) със седалище Торонто, Канада.

Порталът 360 градуса публикува солиден анализ що за организация е ММДЧП и какви виждания изразява нейният лидер в Торонто, известният „сателитен патриот” Бил Николов.

Както вече е известно, нито премиерът Димитър Ковачевски, нито президентът Стево Пендаровски ще присъстват на събитието, платено от гореспоменатия Бил Николов и организирано от членовете и симпатизантите на ОМО Илинден и ОМО Илинден-ПИРИН. Първият каза, че ще бъде в Скопие на 30 октомври, а вторият оправда отсъствието си с факта, че не е официално поканен.

Ковачевски и Пендаровски не са глупави хора. Те много добре знаят какъв е „капацитетът“ на „обезправените“ омовци. Знаят техният образователен ценз, знаят, че тези хора, са само и единствено изпълнители на налудничавите идеи на персонажи като Стойко Стойков, Славко Манговски, Бил Николов, Ицо Найдовски-Перин и още няколко „правозащитници“, известни като големи патриоти, които разбира се са и големи антибългари. Ковачевски и Пендаровски много добре знаят, че появата им на подобно „събитие“ няма да им донесе нищо в политически или в какъвто и да е друг смисъл. Играта тук е различна!

Мицкоски, бандата му и паркетните левичари от компанията на Апасиев, трябва да станат герои! Това е тяхната награда за това, че са кооперативна опозиция. На тях е оставено признанието, да се разправят с хората, които българските комунисти навремето са били за да се запишат като етнически македонци, а после са ги били пак, за да се отпишат като етнически македонци. Тези хора са трагичната последица от предателската политика на Българската комунистическа партия в периода от 30-те до началото на 60-те години на миналия век. Те сами решиха днес да се представят за мъченици. Нека не позволим те наистина да бъдат мъченици и обявени за такива, затова на 30 октомври, за време на откриването на т.нар. клуб да направим всичко възможно, за да предотвратим евентуален инцидент.

В интервю за БНР бившият заместник-министър на външните работи на България Милен Керемедчиев заяви, че българите не бива да попадат в капана на определени кръгове в Република Македония, подготвен с откриването на клуба „Никола Вапцаров”.

Ако на 30 октомври в Благоевград се случи и най-малкият инцидент, победители няма да бъдат патриотите с българските знамена и символи, които ще посрещнат гостите от РС Македония, а антибългарите Мицкоски, Мизрахи, Ковачки, Апасиев и всички останали. провокатори, които ще се появят, за да демонстрират някакво македонско единство.

Следователно! Хората от Пиринско, които ще се появят там, за да изразят своето недоволство, трябва да го направят достойно. Тихо и мирно! Нека портретите на Йонко Вапцаров, Никола Вапцаров, Елена Вапцарова, Борис Сарафов, Петър Сарафов, генералите от българската армия Иван Стойков, Константин Жостов и Димитър Жостов, да говорят за това, какви хора са родени в Пиринска Македония, за коя държава са се борили тези хора, за коя държава са работили и умирали. Нека изтъкнат портрета на Герасим Тодоров, за да се знае, че в Пиринска Македония винаги е имало борба срещу болшевизма и македонизма. Отговорът е тук, Единствен и безапелационен. Ето защо Ковачевски и Пендаровски няма да бъдат част от това активно събитие, което има за цел не само да вдигне в облаците споменатите антибългари и политици от РСМ, но и да измести фокуса от много по-важните в момента въпроси. .

Докъде е процесът с включването на македонските българи в Конституцията на РС Македония? Докъде е историческата комисия? Преди няколко месеца официално беше обявено нещо за цар Самуил, договорено през 2019 г. и това е. До кога учениците в РС Македония ще учат за българите от тенденциозно написани учебници по история? Докъде стигна процесът с разкриването на архива на бившите силови структури? Докъде е процесът на реабилитация на всички македонски българи, които пострадаха, само защото не приеха югославския македонизъм?

Това са много важни въпроси! Техните отговори също са много важни! Тези въпроси трябва да се изтъкнат до изброените по-горе в статията портрети на чедата на Пиринска Македония! В случая няма нужда от нищо друго, още по-малко от насилие или обидни лозунги и викове. Хората, които живеят в Благоевград са господа, те са горди и възпитани българи, от всички краища на Македония, точно това трябва да покажат. Без партийни знамена и символи, без обидни викове, лозунги и най-вече без насилие.

Да оставим тази дейност на партийните войници на Мицкоски и Апасиев. Нивото им е такова. каквото е. Пиринци са хора от друга порода и сега трябва да го докажат с дела.

Потомците на Никола Вапцаров, известната режисьорка Мая Вапцарова и дългогодишният български дипломат Кольо Вапцаров, казаха ясно и високо какви са и какъв е техният чичо, какъв е техният български генетичен код. Но в случая не става дума само за Вапцаров, а за честта на Вапцарови, Сарафови, Жостови и всички родове от Пиринско, жертвали се за честта и славата на България. Затова не хвърляйте срам върху тях! Не срамете България, не давайте козове в ръцете на нейните врагове. Братя българи от Пиринско и от цяла България, не правете инциденти, не викайте унизителни лозунги, не правете от Мицкоски и Апасиев герои. България няма нужда от това! Спокойно и с достойнство им покажете какви сте, коя е вашата родина и как уважавате достойните и чеда.

Сподели
Атанас Величков
Атанас Величков

Атанас Величков е журналист, женен е и живее в Република Северна Македония. Завършва журналистика в Юридическият факултет „Юстиниян Първи“ в Скопие през 2010 г. Работи като журналист от 2007 г. Създател и главен редактор на сайта Трибуна.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *