Българите имаме нужда от оръжия

Време за четене: 2 минути

Оръжията на българите ни правят свободни хора. Снимка: Andrey Zvyagintsev, Unsplash

Свободно общество се гради от свободни хора, а само свободните хора имат оръжия. Те са нужни, за да може един народ да се защитава от всякакви злонамерени политически врагове – вътрешни и външни. Но има и много по-практическа, ежедневна полза – а именно изключително ефективна борба с битовата престъпност.

В страната има огромна престъпност, на която почти всеки от нас е бил жертва през последните години. Упоритият и последователен отказ през годините на редица правителства от дори минимално повишение на ефективността на полицията е факт. Затова ние, гражданите, имаме правото и задължението да се погрижим за собствената си сигурност.

И ако това е относително лесно за един млад, здрав и прав мъж, то какво правят възрастните и самотни хора или жените срещу опасен и злонамерено настроен човек или група хора?

Най-ефективно и безболезнено е да имат подръка малък метален изравнител на силите. С него огромна част от негативните ситуации просто няма да се случат заради отказ още в зародиш.

Да, разбира се, понякога изнасилвачът или крадецът са тренирани достатъчно добре, за да могат със 100% сигурност да измъкнат заредено оръжие от ръцете на жертвата без да получат куршум. Такива случаи, обаче, са редки – едва ли са и 1% от всички.

Натискането на спусъка на пистолета обикновено е почти инстинктивно.

Жертвата има всички предимства пред нападател, който се опитва да отнеме оръжието. Отнемането на оръжие изисква много дълги години на внимателни тренировки, самодисциплина и труд. Психологията необходима за такава самодисциплина е напълно противоположна на психологията на изнасилвача или крадеца; тя изисква посвещение, човек да полага усилия, да приеме да понася болка и да се откаже от сегашни удоволствия в полза на бъдещи придобивки.

Изнасилвачът и крадецът имат точно обратната психология: искат да добият ползи и удоволствия сега, без да се интересуват от последствията в бъдеще. Те не поемат рискове сега в момента; не обичат да понасят болка сега в момента. Целта е удоволствие, не болка.

Да, има някакъв малък процент, които са напълно психически извратени и искат да поемат риск и болка. Но повечето не са.

Повечето отстъпват веднага, когато животът им е в опасност, когато има риск да бъдат наранени и да изпитат болка. Затова оръжията на българите са толкова важен политически, не само битов въпрос.

И в тези повечето случаи, наличието на оръжие в ръцете на набелязаната жертва е сериозен фактор в тяхното решение да се откажат от престъплението. Така хиляди жени, които са били жертва на изнасилване, могат са ке защитят, ако имат оръжие в ръцете си. Дори никога да не са го използват или да не могат да го ползват, освен като предупреждение.

Така че, ако искате да сте свободни, изкарайте си разрешително за оръжие и тренирайте с него. И гласувайте за партии и политики, които да улеснят употребата на оръжието при неизбежна самоотбрана.


Разговор за оръжията в предаването „Плюс Минус“ по Нова телевия.

Сподели
Георги Драганов
Георги Драганов

Георги Драганов е създател и редактор на сайта "Война и мир". Завършил НГДЕК "Константин Кирил Философ" и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има опит като учител и журналист, в момента работи като проектен мениджър.

One comment

  1. Браво,страхотно написан материал,абсолютно верен във всяка една дума! Респект.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *