Защо Държавна сигурност продължава да ни пречи и днес?

Време за четене: 2 минути

Адолф Айхман е офицер от национал-социалистическата репресивна служба Гестапо и един от главните организатори на Холокоста. За момент си представете, че този човек започне 30 години след падането на национал-социализма да ви говори по медиите за човеколюбие, живота, като ценност и че евреите са хора, като всички останали.

Ще му повярвате ли? Я си помислете пак!

И понеже съм убеден, че няма да му повярвате, следва да ви запитам, защо вярвате на бивши комунисти, когато ви говорят за права на човека, демокрация и свобода на словото. Да не би да имат опит в тези дейности?

Защо вярвате на профсъюзните „лидери“, когато ви говорят за права на работещите? Кога са ги пазили? По времето на бригадите, съботниците, извънредния, но незаплатен труд? Или днес, когато миньори излизат на протест заради неплатени заплати от над половин година и мизерстват, а лидери на казионните организации като КНСБ и КТ Подкрепа обясняват, че са си свършили работата, отказвайки да направят каквото и да е за тях?

Защо вярвате на журналисти и собственици на медии, пръкнати от идеологическите отдели на ЦК на БКП и ДКМС? Журналисти, които ни заливат постоянно с пропаганда колко добре е бил уреден живота в тоталитарна България

Кога са говорили истината и са работили в нормална информационна среда?

Защо вярвате на бивши доносници на ДС?

Че това са хора, превърнали предателството в професия и хоби.

Защо вярвате на „бизнесмени“, изплували от нищото, но с купища пари? Че това бяха хора, продукт на активната борба с капитализма. Бизнесмени, получили куфарчета с пари, които не могат да управляват една метла, а сега са начело на цели дялове от индустрията и я съсипват с некадърността си.

Защо вярвате на учените и интелектуалците с „минало“ в репресивните служби на Народна Република България, които нямат реални трудове? Те са се надпреварвали да пишат“ както е казал другаря Тодор Живков…“ във всеки труд, независимо дали става дума за математика или социология или история.

Защо вярвате на самообявилите са за „националисти“, всъщност защитаващи интересите на чужда страна, а именно Русия? Ужким България е над всичко, но с 4 очи гледат към Москва.

Защо вярвате на магистратите? Да са осъдили някого, който е бил на власт и е злоупотребявал с нея за престъпленията срещу нас?

И всичките тези с минало в репресивния апарат от преди близо три десетилетия  дават мило и драго нещата да продължат както е било до сега. Без реформи в здравеопазването, в образованието, в пенсионните фондове, в правосъдието, в полицията, в армията, във всяка една важна част на обществения живот.

Намирам решението за обявяване на комунистическия режим за престъпен за правилно, намирам забраната за пропагандирането на тази анти-човешка идеология за закъсняло, но тези хора продължават да диктуват обществения живот. Отчаяно ни трябва лустрация, макар и закъсняла с 27 години. За да можем най-накрая да продължим напред, без оковите на гадното ни минало като тоталитарна провинция на голямата северна империя. Украинците ни дадоха пример как се действа срещу комунистите и русофилите преди три години, а ние за пореден път избираме в честни избори да ни управляват пак същите хора.

Сподели
Георги Драганов
Георги Драганов

Георги Драганов е създател и редактор на сайта "Война и мир". Завършил НГДЕК "Константин Кирил Философ" и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има опит като учител и журналист, в момента работи като проектен мениджър.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *