Първата покупка от Амазон от България

Време за четене: < 1 минута

Интернет се е променил много през последните години, носейки ни новини, места за политически дискусии и споделяне на картинки, онлайн валути и едно от най-важните неща – място за продажба на стоки. Един от пионерите в този бизнес са Амазон, които имат доста интересен първи досег с българските потребители.

Сред примерите, които дава за началото на своя бизнес, е първата покупка, осъществена от България през 1995 г. „Тогава си мислех, че в България нямат интернет, но те имаха”, разказва Джеф Безос, основател на компанията. Покупката е платена с пари в брой, което е нетипично за Amazon и практика, която се стараят да избягват.

По-любопитното е, че парите били сгънати и скрити в дискета и съпроводени от текст, който гласял:

„Парите са скрити в дискетата. Митническите служби претърсват пратките, но те не разбират английски език”.

Ако не вярвате, вижте видеото, в което създателят на Амазон и най-богат човек в света днес разказва сам случката с усмивка.
Сподели
Георги Драганов
Георги Драганов

Георги Драганов е създател и редактор на сайта "Война и мир". Завършил НГДЕК "Константин Кирил Философ" и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има опит като учител и журналист, в момента работи като проектен мениджър.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *