Позитивен поглед за Македония

Време за четене: < 1 минута

През последните няколко години Република България е подложена на масиран външен натиск от страна на редица държави, целящ да убеди българското общество и политическа класа да дадат зелена светлина за начало на преговорите между РС Македония и ЕС. Всъщност България е най-горещият поддръжник на членството на тази съседна страна в ЕС и многократно е доказвала своите най-добри намерения чрез оказването на дипломатическа, икономическа и военна помощ на РСМ в периоди на трудност.

Въпреки това в Доклада на Европейския парламент за Република Северна Македония приет през март 2021 г. беше изразена загриженост относно дискриминацията на гражданите на РСМ с българско самосъзнание. От друга страна, в публичното пространство е породена неяснота по отношение на българската позиция, която се простира и върху част от европейските партньори на Република България.

Какво бъдеще вещаят политическите преговори на този етап, ще успеем ли да защитим правата на българите в Република Северна Македония, дискутира редакторът във „Война и мир“ Георги Драганов в предаването „Гледна точка“ в телевизия СКАТ.


Сподели
Война и мир
Война и мир

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *