Писмото на архиепископ Вигано до Доналд Тръмп

Време за четене: 5 минути

Карло Вѝгано е Титулярен архиепископ на Улпиана и бивш апостолически нунций в САЩ, от времето на папа Бенедикт. Той е реформатор и открито се противопоставя на твърденията и действията на папа Франциск. Загрижен е за истинските вярващи в Католическата Църква и държи те да бъдат информирани какво става.

Преди време беше изобличил банкова измама на Ватикана и стана голям скандал. На 7 юни, провокиран от събитията в САЩ, той изпрати открито писмо до американския президент Доналд Тръмп. Открито е, защото иска всички, но най-вече истинските вярващи католици да имат представа какво се извършва в момента в света.

Разбира се, Вѝгано не е единственият християнски лидер, който знае и казва какво става на сцената на света, вследствие на това, което става в духовния свят. Има много верни служители от всички християнски вероизповедания и те не само знаят, но и предупреждават за настъпващото голямо разместване на пластовете в културата на човешкото общество, подготвяно усърдно и систематично от десетилетия.

Само да обърна внимание на едно словосъчетаниена латински, употребено от архиепископа – Solve et Coagula, цитирано, като лозунг на масоните. Не бързайте да се плесвате по челата заради поредната конспиративна теория, изчакайте да разясня. Тези две думи, Solve и Coagula, ако знаете какво е бафомет, те са написани на двете му предмишници. Това са термини, произлизащи от средновековната алхимия и означават „разтвори, разтопи“ и „съедини наново“. (Преводът е повече по смисъл, не толкова буквален).

Е, точно на такъв опит сме свидетели сега – да се разруши всичко съществуващо и да се съгради нещо ново.

Какво ново, обаче? Вижте пълния текст на писмото му, в превод на Eli Elias:


7 юни 2020 г.

Неделя на Света Троица

Господин Президент,

В последните месеци станахме свидетели на формирането на две противоположни страни, които бих нарекъл Библейски: децата на Светлината и децата на Мрака. Децата на Светлината съставляват най-видната част от човечеството, докато децата на Мрака са абсолтно малцинство. Въпреки това първите са обект на своеобразна дискриминация, поставяща ги в положението на морално непълноценни в сравнение с техните противници, които държат стратегически позиции в правителствата, политиката, икономиката и медиите. По необясним начин добрите станаха заложници на злите и на онези, които им помагат заради собствен интерес или поради страхливост.

Тези две страни, които са Библейски по природа, следват от разделението между рожбата на Жената и рожбата на Змията. Едните, макар да имат хиляди недостатъци и слабости, са мотивирани от стремежа да правят добро, да бъдат честни, да създадат семейство, да работят, да създават благоденствие на своята страна, да помагат на нуждаещите се и, подчинявайки се на Божия закон, да станат достойни за Царството Небесно.

Другите обслужват само себе си, не притежават морални принципи, те искат да унищожат семейството и нацията, да експлоатират работниците, за да богатеят незаконно, да подклаждат вътрешни разломи и войни, да трупат власт и пари. При тях фалшивата илюзия за светско благоденствие един ден ще ги доведе – ако не се покаят – до ужасната съдба да пребивават далеч от Бога във вечни мъки.

В този драматичен и решителен за цялото човечество час аз се моля за Вас и за всички, които застават на Ваша страна в правителството на Съединените щати.

В обществото, г-н Президент, тези две противоположни реалности съществуват като вечни врагове – така, както Бог и Сатана са вечни врагове. Изглежда децата на Мрака могат лесно да бъдат разпознати в Дълбоката Държава, на която Вие мъдро се противопоставяте и която напоследък води свирепа война срещу Вас. Те изглежда са решили да свалят картите, така да се каже, да разкрият своите планове. Те са толкова сигурни, че вече са поставили всичко под свой контрол, та изоставиха онази предпазливост, с която досега прикриваха поне частично истинските си намерения.

Разследванията, които се провеждат в момента, ще разкрият истинската отговорност на онези, които управляваха произшествието COVID-19 не само в здравеопазването, но и в политиката, икономиката и медиите. И най-вероятно ще се окаже, че в тази колосална операция на социалното инженерство някакви хора са решили съдбата на човечеството, приписвайки си правото да действат против волята на гражданите и техните представители в правителствата на нациите.

Ще установим също така, че метежите от последните дни са провокирани от онези, които видяха, че вирусът неизбежно заглъхва, а обществената тревожност от пандемията отслабва. Те трябваше по необходимост да подпалят социални смутове, защото ще бъдат последвани от репресия, която, макар и легитимна, може да бъде заклеймена като неоправда аагресия срещу населението. В съвършен синхрон същото става и в Европа. Ясно е, че употребата на улични протести е инструмент на онези, които искат да видят в предстоящите президентски избори избирането на едно лице, въплъщаващо, изповядващо с вяра и убеждение целите на дълбоката държава. Няма да е чудно, ако в следващите месеци научим за пореден път, че зад вандализма и насилието стоят онези, които се надяват да извлекат печалби от разрушаването на обществения ред и да изградят свят без свобода. Solve et Coagula, учи масонската мъдрост.

Може да звучи смущаващо, но двете противоположни сили, които описах, се срещат и в религиозните кръгове. Там има предани Пастири, които се грижат за Христовото паство, но има и неверни наемници, които се стремят да разпръснат стадото и да го подвхърлят на ненаситните вълци. Не е чудно, че тези наемници са съзници на децата на Мрака и мразят децата на Светлината. Както има дълбока държава, така има и „Дълбока Църква“, изневерила на своя дълг и нарушаваща задълженията си пред Бога. Срещу Невидимия враг се борят и добрите управници в обществените дела, но и добрите пастири в църковната сфера. Това е духовната битка, за която говорих неотъдавна в своя „Апел“, публикуван на 8 май.

Съединените щати за първи път имат във Ваше лице президент, който храбро се бори за правото на живот (срещу абортите – б. пр.), който не се бои да заклейми гоненията срещу християните по света, който говори за Исус Христос и за правото на гражданите да изповядват свободно вярата си.

Вашето участие в „Похода за живота“ и неотдавнашното Ви решение да обявите месец април за „Национален месец за превенция на злоупотребите с деца“ потвърдиха на чия страна искате да сре сражавате. И аз смея да вярвам, че двамата с Вас се сражаваме на една и съща страна в тази битка, макар и с различни оръжия.

Затова вярвам, че атаките, на които сте подложен, след като посетихте мемориала на Св. Йоан e част от оркестрирания медиен наратив, борещ се не срещу расизма, а за да влоши разделенията; не да донесе справедливост, а да легитимира насилието и престъпленията; не да служи на истината, а да обслужи една политическа фракция.

Тревожно е, че се намират епископи (като тези, които неотдавна разобличих), които доказват с думите си, че са се съюзили с противната страна. Те са подвластни на дълбоката държава, на глобализма, на мисловния нивелир. Те често говорят за Новия световен ред в името на универсално братство, у което няма нищо Християнско, но което води до масонските идеали на онези, които искат да доминират над света, като изхвърлят Бога от съдилищата, от училищата, от семействата и, вероятно, даже от църквите.

Американският народ е зрял. Той вече разбра, че медийният мейнстрийм не разпространява истината, а се стреми да я изопачи и скрие, като разпространява лъжи, полезни за неговия господар. Но е важно добрите хора, които са мнозинство, да се събудят от своята мудност, за да не бъдат измамени от малцинството на нечестните хора с недостойните цели.

Нужно е добрите, децата на Светлината, да се обединят, за да се чуе техният глас. И какъв по-добър начин да постогнем това, г-н Президент, освен молитвата, с която да молим Бог да Ви закриля , да закриля Съединените шщати и цялото човечество от тази колосална атака на Врага? Пред силата на молитвата измамите на децата на Мрака ще пропаднат, техните козни ще бъдат разкрити, тяхното предателство ще стане явно, тяхната страховита мощ ще завърши в нищото, ще бъде изложена и разобличена като измама на Преизподнята.

Г-н Президент, аз непрестанно се моля за обината американска нация, при която имах честта и привилегията да бъда изпратен като апостоличчески нунций от папа Бенедикт XVI. В този драматичен, решителен за цялото човечество час аз се моля за Вас, а също и за всички, които застават на Ваша страна в правителството на Съединените щати. Вярвам, че американският народ се присъединява към нмене и към Вас в молитва към Всемогъщия Бог.

Обединени срещу Невидимия Враг на човечеството, благославям Вас и Първата дама, обичната американска нация и всички мъже и жени с добра воля.

+ Карло Мария Вигано

Титулярен архиепископ на Улпиана

Бивш апостолически нунций в САЩ

Сподели
Миглена Петрова
Миглена Петрова

Миглена Петрова – завършила ЕГ „Гео Милев“ в Добрич, архитектура във ВИАС (сега УАСГ) София, с втора специалност Международни Инженерингови Отношения. Работи като архитект в собствено архитектурно бюро и участва активно в служението на ЕМЕЦ България. Пише есета по изследване на Библията в блога си "Филаделфия – Philadelphia". Пише и по разглеждане на съвременните събития в светлината на Библията. Никога не е членувала в политическа партия.

One comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *