Путин се страхуваше от Тръмп

Време за четене: 3 минути

Снимка: Jørgen Håland, Unsplash

Светът сега се възмущава с основание от руското непредзвикано нападение в Украйна. Основното там са тежките военни престъпления, извършени от Кремъл, за които няма да има прошка. Москва ще бъде наказана и опозорена за това пред света, рано или късно.

Това добре трябва да се знае. Но (винаги има “но”!) – това не е пълната картина. А тя е: слабостта на Запада и най-вече на САЩ окуражиха президента Владимир Путин да нападне. Същият превзе незаконно Крим при Обама и Байдън, същият нападна Украйна при Байдън. В промеждутъка от 4 години, когато на власт беше Доналд Тръмп, Путин кротко кротуваше, като нахранен котарак.

През август 2021 г. САЩ на Байдън позорно се провалиха в Афганистан. Те оставиха най-модерните оръжия за 82.9 млрд. долара в ръцете на врага. Същите оръжия сега са в Москва и Пекин, които ги проучват и копират. Това се нарича национално предателство и се наказваше съответно в не-политкоректните години. Байдън изостави не по-малко от хиляда американци на милостта на талибаните, което е нечувано, защото американците никога не изоставят своите. Байдън позволи смъртта на 13 американци и десетки афганистанци на летището в Кабул в края на август 2021 г. За какво за последните 20 години загинаха хиляди американци, бяха осакатени други десетки хиляди американци, бяха убити безброй други западни войници и бяха убити хиляди и хиляди афганистанци? За какво?

Именно това насърчи Путин да нападне, защото знаеше, че Америка на Байдън е слаба, за разлика от САЩ на Тръмп. Тръмп беше непредсказуем президент, което не е добре за президент, но точно от това се страхуваше Путин. Това са фактите и никой не може да ги отрече.

Не по-малко важно от нахлуването в Украйна е важно другото нахлуване – на 2.3 млн незаконни имигранти през широко отворената южна граница от САЩ на Байдън. В резултат от наркотиците, фентанил, произведен от китайския комунистически режим, пренасян от картелите чрез незаконните имигранти от април 2020 до април 2021 г. в САЩ загинаха около сто хиляди души по данни на правителствата агенция CDC. Тези сто хиляди американци загинаха пряко, заради широко отворената южна граница от Байдън.
Това добре трябва да се знае.

Но никой на Запад и на Изток не говори за това. В САЩ има човек на име Тъкър Карлсън (Tucker Carlson), за щастие най-известният телевизионен журналист там, т.е.с огромно влияние, който постоянно говори за тези сто хиляди американци, които загинаха, заради широко отворената южна граница от Байдън. Това, много хубаво го запомнете.

Тъкър Карлсън говори с участниците в AmericaFest 2021 в Конгресния център във Финикс, Аризона. Снимка: Gage Skidmore
Тъкър Карлсън говори с участниците в AmericaFest 2021 в Конгресния център във Финикс, Аризона. Снимка: Gage Skidmore

Ето за какво дума не казват (почти) западните и българските левичарски медии: на 16 март и 30 март тази година съответно New York Times, Washington Times и CNN неочаквано съобщиха с 18 месеца закъснение, че лаптопът на Хънтър Байдън, син на президента, е истински. През април 2019 г., в Делауер, Хънтър Байдън оставя лаптопа си за поправка, не го взима и там има десетки хиляди имейли, от които е ясна огромната корупция на настоящото първо семейство на САЩ.

Накратко, Хънтър Байдън, докато баща му е вицепрезидент на САЩ, е взел 31 млн. долара от Китай, според книгата от Питър Швайцър, Red Handed. Хънтър Байдън е взел от Украйна около 4 млн долара, докато баща му е вицепрезидент на САЩ и след това, според книгата Laptop From Hell от Миранда Дивайн.

Всичко сега се признава от основните леви медии на САЩ – New York Times, CNN, Washington Post. Но в края на 2020 г., т.е.преди президентските избори, за новината за лаптопа на Хънтър Байдън в САЩ беше наложена нечувана неокомунистическа цензура. Според Media Research Center около 10-17% от избирателите нямаше да гласуват за Байдън, ако знаеха за лаптопа на сина му. Аз писах и говорих за това още от началото на 2018 г.

И така: смешното и жалкото е, че международните неокомунисти, т.е. соросите, тук са известни, като жълтите павета, незабавно обявяват всеки, който говори и пише за горното за русофил/путинист! Мислете, защото не е толкова просто!

Сподели
Огнян Дъскарев
Огнян Дъскарев

Огнян Дъскарев е роден в София през 1954 г. Завършил Английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Преводач от английски език и публицист на свободна практика. Има българско и американско гражданство.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *