Време за четене: 3 минути

Аварски конник и славянска пехота, съвременна възстановка.

Един приятел във фейсбук ми напомни как аварите са използвали славяни в армията си. Невъоръжени, полуголи, безпощадно изтиквани най-отпред, като жив щит за истинската аварска армия, която се придвижвала отзад. Най-странното е, че славяните не са имали нищо против.

Тука искам да изтъкна нещо важно и актуално. Това е прототипът на Безсмъртния полк. Голите славяни, въоръжени с тояги, изтиквани от аварските си господари срещу мечове и брони на организирани армии. Аварите обикновено са побеждавали, през повечето време. Било ли е това победа за кланите като прасета славяни? Това славянски триумф ли е бил, аварските победи?

Нищо не се е променило от Повесть временных лет насам със славяните.

Каквото е имало да се каже, се е казало още там. Извикали славяните чужденци да ги управляват, че много се биели помежду си и нямали никакво чувство за справедливост. Били непоносими дори за себе си. Руснаците са управлявани от някой друг, от някой варяг, вече 10 века и са пушечно месо, каквото са били при аварите и до ден днешен.

Реконструкция на брониран конник от аварския период по могила 1341/1503 от обекта Derecske-Bikás-dűlő (Музей Déri, Дебрецен).© Ilona C. Kiss Източник: Origins of the Avars elucidated with ancient DNA, Max Planck Gesellschaft
Реконструкция на брониран конник от аварския период по могила 1341/1503 от обекта Derecske-Bikás-dűlő (Музей Déri, Дебрецен).© Ilona C. Kiss Източник: Origins of the Avars elucidated with ancient DNA, Max Planck Gesellschaft

В източна Европа, отстъпление, целящо да спаси всеки един възможен човешки живот като това на британската армия при Дюнкерк през Втората световна война е невъзможен.

Пропагандата рисуваше руснаците като „рицари на войната“ – да, така ги наричаха, нашите слагачи. 45 години. В това има смисъл колкото да наречем „рицари на войната“ обезумелите полуголи славяни, никой от които не е доживявал повече от 1-2 битки, използвани за жив щит от аварите, „рицари на войната“.

Руско-украинският конфликт поставя Втората световна война в различна светлина. Никога руснаците не биха си признали, че Англия и Америка са ги използвали срещу Хитлер така, както някога аварите са използвали предците им – като полугол, обезумял от ужас, жив щит, пращан да мре, без никой да го пита дали иска.

Руснаците изчисляват военните и цивилни жертви от СССР на 27 милиона през ВСВ. Сега, днес трябва да разберем пределно ясно как всички лъжат и жертвите никога не се съобщават точно. поради което вероятно става въпрос заповече руснаци и други народи, пратени в адската паст на нацистите, в качеството им на жив щит, и не ми казвайте, че Сталин е бил по-благосклонен към своите славяни, отколкото е бил Аварския хаган.

12 века робство, 12 века смърт, докато предците ти и жалката им смърт, в жалката им роля, се рекламират като „рицари на войната“? Това е все престъпникът набързо да почисти кръвта от кабинета и да запуши устите на мъртвите, за да не подплашат следващата генерация в капана.

Протестирам самотно и еднолично, срещу 12 вековното използване на славяните като жив щит.

Какъвто и да е този въображаем грях на предците им, който го е причинил, той е изплатен отдавна. Протестирам и срещу рационализацията, с която се втълпява на следващите генерации, че това са „рицари на войната“ и безсмъртни полкове“.

Путин и Русия трябва да се изтеглят от Украйна с все славяните си, с все бомбите си и да оставят украиците, пак славяни, на мира. В името на справедливостта за славяните, ако се считат все още за славяни, въпреки волята на аварските кагани, които ги мушкат с копията си от гърбовете на конете.

Славяните трябва да се обърнат с лице към аварите си иначе наистина ще докажат, за присмех на враговете си, че славянска държавност не може да съществува и не бива да съществува, за доброто на славяните. Намери славянина, дай му свобода и първото, което ще направи с нея, е да си потърси господар от чужбина, на който да я връчи, защото ще се страхува от своите повече от чуждите. Както е записано още преди 12 века в Повесть временных лет. И може би, с право.

На снимките - squatting slavs в наши дни.
На снимката – squatting slavs в наши дни.

Ако зависеше от източните славяни, страхувам се, тази война би била безкрайна. Никога не е достатъчно да победиш врага – трябва да вземеш и нещо от земята му, с което да го ядосаш, а ти да го намираш „справедливо“. И после обратното.

Времето на империите отмина. Никога Русия не е била славянска империя. Може би пак ще трябва да викат някой от Гота-ланд, като преди 12 века, да ги заведе на масата на преговори и да отсъди вместо тях?

Славяните трябва да ги учат на няколко неща още от школото. Първото е, че няма безсмъртен полк – има обезумели от ужас, полуголи славяни, които аварските господари тикат пред тях с върховете на копията си, докато те са в безопасност на гърбовете на конете. Написаното, уви, засяга всички славяни. Особено тези, които биха казали, така, „ама аз не съм славянин“ и „ние само говорим славянски език“.

Русия си кара по начина наследен от аварския хаганат – простолюдие, чийто живот не означава нищо и „аристокрация“ назначена да управлява, без значение от качествата.

Сподели
Светослав Стамов
Светослав Стамов

Светослав Стамов е магистър по Антропология в университета Дюк, Северна Каролина. В периода 2004-2006 г. работи в УНС (UNC, University of of North Carolina at Chapel Hill) като координатор на научни изследвания. През 2009-2010 г. е преподавател по историческа антропология в бакалавърската програма на Duke University. През 2015 г. е координатор на научни публикации и литература в Pearson Education Canada. В момента е проектен консултант на Harvard Medical School, департамента по популационна генетика. Публикувал е изследвания от областта на историческата антропология и e бил част от екипи, извършвали изследвания в областта на популационната генетика и публикували резултатите си в утвърдени англоезични научни издания. Докторалният му тезис, както и част от научните му публикации в областта на антропологията, могат да бъдат прочетени тук.

4 Comments

  1. Авторът на колко уискита е бил когато е съчинявал това ? Нищо не се разбира,пълна каша от глупости

    • Когнитивно предизвикано желевче, изисква се поне трицифрен айкю, за да разбереш.

  2. Просто не разбирам от какво е продиктувано това зверско желание да се промени историята и тези, които са били на страната на Хитлер (даже Форд и орден е получил) активно или пасивно да излязат великите победители! Продават се за жълти стотинки и плюят по всичко и всички!!

    • Какво желание да се променя историята? Всичко, казано от автора е вярно откъм факти. Това, че ти е куха манерката и не може да схване значението на написаното, е изцяло твой проблем.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *