Защо американците плащат за ЛГБТ Прайд събития в България, Чехия и Австралия?

Време за четене: 2 минути

Кадър от „София Прайдпрез 2019 г. Снимка: Георги Драганов


Оригинална публикация: Why Are Americans Paying For LGBTQ ‘Pride’ Events In Bulgaria, Czech Republic And Australia?, Steve Watson, 28th May 2024, Modernity News


Федерални документи за безвъзмездни средства разкриват, че Държавният департамент на САЩ финансира на случаен принцип ЛГБТК „прайдове“ в други държави.

Защо?

Няма друго обяснение освен „дипломация“.

В резюмето на „дипломатическите“ грантове за такива събития се посочва, че те се финансират „за да се подпомогне постигането на целите и задачите на външната политика на САЩ, да се насърчат националните интереси и да се укрепи националната сигурност чрез информиране и влияние върху чуждестранните публики и чрез разширяване и укрепване на отношенията между народа и правителството на САЩ и гражданите на останалата част от света“.

Така че очевидно неща като четене на „queer (хомосексуална) детска литература“ на малки деца, „пикник за queer младежи“ и богослужение за утвърждаване на ЛГБТ – всичко това в затънтен чешки град – са част от националния интерес на САЩ.

Според документите САЩ финансират и ЛГБТК „прайд“ събитие в българската столица София, като Държавният департамент им е отпуснал 15 000 долара за събитието през юни 2024 г.

Данъкоплатците на САЩ също така виждат, че парите им отиват за „Действие„, про-ЛГБТ неправителствена организация, която организира филмов фестивал, също в България, „за да насърчи включването и приемането на LBGTIQ+ общността“, според федералните записи.

Друг запис показва, че Държавният департамент е отпуснал повече от 5 000 долара за конференцията на ЛГБТИКВ+ общността „По-добре заедно“ в Австралия.

Защо, по дяволите, се харчат средства на американските данъкоплатци за това, когато основната инфраструктура в някои щати се руши?

Всичко това се случва след като Държавният департамент издаде предупреждение за опасност в световен мащаб във връзка с проявите на прайда:

На 18 май 2024 г. Държавният департамент на САЩ издаде предупреждение за сигурност за американците в чужбина, като предупреди хората, които посещават прайд събития, да бъдат предпазливи поради повишените заплахи за ЛГБТК+ общността преди месеца на прайда през юни.

Разбира се, това е само върхът на айсберга, що се отнася до изпращането на пари на американците в чужбина.

Както вече подчертахме, Държавният департамент на президента Джо Байдън е напълно завладян от идеологията.

Депатраментът „празнува“ някакъв неясен и неизвестен ЛГБГ ден и добава по нова буква от азбуката или на местоименията, за чието съществуване никой дори не подозира, на практика всяка седмица, въведе паспорти „Джендър Х“ и развява знамената на дъгата на един и същи стълб със знамената на САЩ в посолствата.

Губернаторът на щата Калифорния Гавин Нюсъм се радва, че Държавният департамент на САЩ позволява на американските посолство да веят ЛГБТ знамето.
Сподели
Стивън Уотсън
Стивън Уотсън

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *