Германските власти: През 2022 г. е имало по 60 нападения с ножове на ден

Време за четене: 2 минути

Оригинална публикация: German Officials Estimate 60 Knife Attacks Per Day in 2022, Robert Semonsen*, The European Conservative, June 21, 2023


Ако се вземат предвид данните, регистрирани и публикувани от службите на криминалната полиция в 16-те федерални провинции на Германия, общият брой на нападенията с нож в цялата страна е надхвърлил 21 000 през 2022 г.

Представените през април 2023 г. статистически данни на германската полиция за престъпността са силно занижени по отношение на броя на нападенията с нож в страната.

В статистиката, представена от председателя на Федералната криминална служба (BKA) Холгер Мюнх и федералния министър на вътрешните работи Нанси Файзер (SPD), са отчетени 8 160 нападения с нож. Официалните данни на федералните провинции и на държавните криминални служби на Германия разкриват, че реалният брой на нападенията с ножове е значително по-висок.

Ако се вземат предвид данните, регистрирани и публикувани от държавните криминални служби в 16-те федерални провинции на Германия, общият брой на нападенията с нож в цялата страна през 2022 г. е надхвърлил 21 000, което се равнява на зашеметяващите 60 нападения всеки ден, съобщава германското онлайн списание Tichy’s Einblick.

Списанието се позовава на доклад, публикуван от Конференцията на министрите на вътрешните работи относно статистиката на полицията за престъпността за 2022 г., в който се споменава друга цифра за нападения с ножове, а именно „нападения с ножове при грабежи“, които през 2022 г. възлизат на 4 195. Като се добави тази цифра към броя на нападенията с ножове, представени от шефа на BKA и министъра на вътрешните работи, броят на нападенията достига 12 355, т.е. повече от 30 на ден.

Освен това отделните федерални провинции и техните щатски криминални разследвания са регистрирали свои собствени данни за нападенията с ножове и макар че тези данни не са пълни навсякъде, въз основа на публикуваните данни, които Tichy’s Einblick щателно са преброили, през 2022 г. в Германия са извършени 21 000 нападения с ножове – брой, който е много по-голям от 8000, посочени от федералното правителство.

Списанието пише, че цифрата 21 000 е „долната граница на явлението“, тъй като някои федерални провинции имат нееднозначни определения за това какво представлява „действие с нож“ срещу „нападение с нож“.

Новината идва месеци след като Ибрахим. А., 34-годишен палестинец, извърши смъртоносно нападение с нож в регионален влак за Хамбург, в резултат на което преждевременно загинаха двама млади хора, а петима други бяха ранени. През 2022 г. нападенията с ножове във влакове и на гари в Германия са се увеличили повече от два пъти.

Във Франция, която по отношение на мултикултурната си траектория е малко по-напред от Германия, нападенията с ножове са още по-разпространени, като проучване на Националната обсерватория за престъпността и криминалните реакции (ONDRP) от 2020 г. разкрива, че повече от 120 души стават жертва на престъпления с нож всеки ден.


*Робърт Семонсен е политически журналист в The European Conservative. Негови статии са публикувани в различни англоезични новинарски издания в Европа и Америка. Той има образование в областта на биологичните и медицинските науки. Можете да го последвате в Twitter на @Robert_Semonsen.

Сподели
Георги Драганов
Георги Драганов

Георги Драганов е създател и редактор на сайта "Война и мир". Завършил НГДЕК "Константин Кирил Философ" и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има опит като учител и журналист, в момента работи като проектен мениджър.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *