Аз съм български гражданин. А по етнос и джендър?

Време за четене: 2 минути

Кадър от сръбския филм „Парада„. Снимка: БНТ

Страхуваме се от понятието „джендър“, защото променя хилядолетни правни и традиционни концепции, защото отваря вратата за хиляди просеки на конфликт в монолитното ни общество, за полигамия, содомия и други видове извращения.

Смятате, че някой ще застане на улицата и ще ви говори, че вие не сте като него и нямате същите права като него. Ще се възползва от социални придобивки, които нямате, ще му се прави път в магазина, ще расте по-лесно и ще го уволняват и съдят по-трудно, ще може да не работи за разлика от вас, и някакви чуждопоклонници ще му се кланят и ще ахкат и охкат по повод перата в задника му, докато на вас ви е забранено барем едно факелно шествие да направите.

Съгласен съм, ако се страхувате от това, ако сте достатъчно много, накарайте депутатите си да го забранят.

Но първото, което трябва да забраните и премахнете от нашия закон, най-неадекватното, разделящо, неясно и даващо възможност за извращения понятие.

„Етнос“ и „етническа принадлежност“ е концепцията, че всеки човек, когото не харесваме, е циганин, турчин или сириец и не е българин.

„Етнос“ е поводът за национална гордост, когато наш спортист, бил той и турчин щангист, печели медали, но нашият „етнос“ не поема отговорност за такива, които бутат бабички по стълби в Германия, защото „те не са българи“.

Равенството между хората не е равенство между етноси.

Етнос е понятие, което няма място в юридически текстове точно толкова, колкото и „джендър“.

Вашият страх, че един човек щял да разиграва правосъдието, като всеки ден се определя като различен джендър, е моят страх, че утре ще прочета в съдебно решение как наложеното наказание е увеличено с една трета с превантивна цел, защото извършителят на кражбата е от ромски произход.

Че дирекция „миграция“ е възприела един подход при връщането на канадски граждани и друг, несправедлив, на турски, при нашия приятел от Босфора Ердоган.

Българското гражданство и неговите атрибути – паспорт, лична карта и шофьорска книжка, обозначават принадлежността към българския демос, опазван и продължаван при действието на Конституцията.

Всичко друго е ляво или дясно хленчене.

Сподели
Георги Мишев
Георги Мишев

Завършил 73 СОУ „Владислав Граматик“ (2009 г.). Завършил Международни Отношения (2009 – 2013 г.); семестриално завършил специалност Право (2011-2016). Основател и член на Управителния съвет на независимото гражданско сдружение „Движение Обществен натиск“ (2016 г. -). Работи като бизнес консултант в търговска кантора. По убеждение – републиканец, минархист.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *