Културен марксизъм в България ли?

Време за четене: < 1 минута

Знаете ли, няма такова нещо като „културен марксизъм“ в България. Не ни застрашава никакъв прогресивизъм от Запад и консерваторите се занимаваме с несъществуващи проблеми. Затова вчера Европейският парламент прие резолюция, с която:

  • се заклеймява „езика на омразата“, който български политици използвали срещу ромите.
  • се заклеймява „езика на омразата“, който български политици използвали срещу „хората с различна сексуална ориентация“.
  • се заклеймява съществуващата враждебност срещу малцинствата.
  • се заклеймява значително по-голямата от на Запад свобода на словото, защото водела до „основано на пола насилие“.
  • се заклеймява неприемането на Истанбулската конвенция.
  • се заклеймява „дискриминацията срещу хора с различна сексуална ориентация“ по отношение на „човешките им права“, ерго бракове и осиновяване на деца.
  • се легитимира искането на ОМО „Илинден-Пирин“ за регистрация, ерго признаването на македонско малцинство у нас.
Както винаги всички тези неща се прокарват зад завесата на някаква по-голяма и задължително консенсусно добра тема, в случая борбата с корупцията.

Поздравления на социалистите и градските демократи за победата. Пак ще ви я напомним следващия път, когато обяснявате, че само ви набеждаваме за последователи на прогресивистката идеология и че тази работа с културния марксизъм и консерватизма не е на дневен ред, а някаква мнима наша борба. Ние все пак май ще си продължим уж мнимата борба, като ви гледаме далеч немнимите победи на арената на най-гнусния и разбиващ едно общество прогресивизъм и политика на идентичностите.

Сподели
Кристиян Шкварек
Кристиян Шкварек

Кристиян Шкварек е роден в София, следва история в Ковънтри, Англия и европеистика в Лювен, Белгия. Прави стажове в институциите на ЕС в Брюксел, а след 6 години в чужбина се завръща в София, където започва кариера в корпоративната сфера. Политически и международен анализатор в редица медии, публичен говорител и кандидат-евродепутат през 2019 г. Учредител на Евроатлантическия център за сигурност, официален представител на групата на ЕКР за България и председател на Младежкия консервативен клуб.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *