Севърн Кълис-Сузуки – Грета Тунберг от 1992 г.

Време за четене: < 1 минута

Снимка Bob Blob, Unsplash

На вашето внимание – една друга Грета от 1992 г. Казва се Севърн Кълис-Сузуки и във видеото е на 12 години. Отново произнася патетична реч пред ООН със същите опорки – ние и нашата алчност вредим на климата, огромната озонова дупка ще ни изпепели, всички ще умрем до десетина години. Нещо в този дух.

Днес тази дама е на 39 години, за озоновата дупка не се чува и гък никъде и не сме умрели. Дори не сме близо до умиране. Населението на Земята продължава да расте и то точно в регионите, които официално са най-големи замърсители – Африка, Индия и Китай.

За разлика, обаче, в Европа и Северна Америка, където изрично са насочени мелодраматичните речи на Сузуки и Грета, населението е в демографска криза и намалява стремглаво. Игнорирайки несъстоятелните и несбъдващи се климатични модели на мейнстрийм климатичната научна общественост вече 60 години, подобни Грети, Сузукита и Ал Горовци продължават да обвиняват белия западен човек в това, че е най-злия и унищожителен.

Препоръките за лечение на тази вродена болест са изцяло политически и идеологически – раждането на по-малко или никакви деца, понеже те създават т.нар. въглероден отпечатък…

Деиндустриализация на икономиките и връщане в каменната ера, плащане на неколкократно по-високи зелени данъци и такси, които неясно как отиват в сметката на майката природа. Или с две думи доброволно отказване от свободите и предоставяне на тотален контрол над населението на наднационални институции в замяна на някакви въображаеми сигурност и светло бъдеще, което е де факто робство.

Отново стигаме до референция към книгата на Джордж Оруел „1984“, която изключително добре описва бленуваното от последователите на тази тоталитарна лява идеология бъдеще.

Сподели
Йордан Андреев
Йордан Андреев

Йордан Андреев е компютърен техник, който от 10 години работи в сферата на международния автомобилен транспорт и логистика.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *