Севърн Кълис-Сузуки – Грета Тунберг от 1992 г.

Време за четене: < 1 минута

Снимка Bob Blob, Unsplash

Гост автор: Йордан Андреев

На вашето внимание – една друга Грета от 1992 г. Казва се Севърн Кълис-Сузуки и във видеото е на 12 години. Отново произнася патетична реч пред ООН със същите опорки – ние и нашата алчност вредим на климата, огромната озонова дупка ще ни изпепели, всички ще умрем до десетина години. Нещо в този дух.

Днес тази дама е на 39 години, за озоновата дупка не се чува и гък никъде и не сме умрели. Дори не сме близо до умиране. Населението на Земята продължава да расте и то точно в регионите, които официално са най-големи замърсители – Африка, Индия и Китай.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JGdS8ts63Ck&w=560&h=315]

За разлика, обаче, в Европа и Северна Америка, където изрично са насочени мелодраматичните речи на Сузуки и Грета, населението е в демографска криза и намалява стремглаво. Игнорирайки несъстоятелните и несбъдващи се климатични модели на мейнстрийм климатичната научна общественост вече 60 години, подобни Грети, Сузукита и Ал Горовци продължават да обвиняват белия западен човек в това, че е най-злия и унищожителен.

Препоръките за лечение на тази вродена болест са изцяло политически и идеологически – раждането на по-малко или никакви деца, понеже те създават т.нар. въглероден отпечатък…

Деиндустриализация на икономиките и връщане в каменната ера, плащане на неколкократно по-високи зелени данъци и такси, които неясно как отиват в сметката на майката природа. Или с две думи доброволно отказване от свободите и предоставяне на тотален контрол над населението на наднационални институции в замяна на някакви въображаеми сигурност и светло бъдеще, което е де факто робство.

Отново стигаме до референция към книгата на Джордж Оруел „1984“, която изключително добре описва бленуваното от последователите на тази тоталитарна лява идеология бъдеще.

Сподели
Война и мир
Война и мир

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *