Отговор на британски депутат към зелен активист

Време за четене: 2 минути

Снимка: Kristina Gadeikyte, Unsplash

Всички наблюдаваме през последните години как „зелените“ идеи непрекъснато биват разпространявани, дискутирани и налагани чрез нови и нови ограничения. Въпреки тази масовост обаче Зелените партии никъде не са водеща сила, а тези идеи биват налагани чрез непрекъснат натиск на активисти, лобисти и полезни, хм, хора. Все някой, някога трябва да каже стига на тези идеи – и един британски депутат е отговорил по феноменален начин на едно такова искане.

Оригиналът на писмото.
Оригиналът на писмото.

ФИЛИП ДЕЙВИС
Член на парламента от Шипли
КАМАРА НА ОБЩИНИТЕ
ЛОНДОН
18 октомври 2021 г.

Уважаеми (името е скрито),

Благодаря Ви за Вашето писмо.

През последните 30 години Обединеното кралство е намалило въглеродните си емисии почти наполовина. Ние сега сме отговорни за по-малко от 1% от световните въглеродни емисии.

Дори да намалим това число до 0%, това няма да има никакво значение за глобалните температури – особено когато страни като Китай, Индия и развиващите се икономики в Африка ще увеличават своите въглеродни емисии всяка година с повече от всички наши емисии.

Такива действия биха били напълно безполезни, симулиране на добродетелност, политика на празни жестове, която също така би довела до фалит на страната и на много семейства. Очакваните разходи за преминаване от по-малко от 1% от световните въглеродни емисии към нулеви емисии се оценяват на 1 трилион британски лири в Обединеното кралство – това са пари, които страната и много от моите избиратели не могат да си позволят, особено когато действията на други държави ще ги направят напълно безсмислени.

Винаги е поразително колко срамежливи са хората, когато от тях бъде поискано да признаят каква ще бъде общата цена на тези действия и кой ще плати за тях.

Много по-разумно би било да се харчат пари за адаптиране към промените в климата, а не на нереалистичния възглед, че ще променим световния климат. Тази промяна на световния климат просто няма да се случи – всеки, който си мисли, че всяка страна по света ще предприеме тези мерки, е напълно изгубил всякаква връзка с реалния свят.

С уважение,

Филип Дейвис,

член на парламента


Филип Андрю Дейвис (Philip Andrew Davies) e роден на 5 януари 1972 г. Той е десен политик от Британската консервативна партия и член на парламента от Шипли, Западен Йоркшир. Избран е на този пост за първи път на общите избори през 2005 г. и е преизбиран до днес. Той е най-бунтовният действащ консервативен депутат - гласувал е против позицията на торите над 250 пъти в хода на парламентарната си кариера и е критикуван за това, че "дискутира" парламентарни законопроекти, които не са подкрепени от правителство и по този начин "убива законодателни предложения, което не му харесват".
Филип Дейвис. Снимка: Уикипедия

Филип Андрю Дейвис (Philip Andrew Davies) e роден на 5 януари 1972 г. Той е десен политик от Британската консервативна партия и член на парламента от Шипли, Западен Йоркшир. Избран е на този пост за първи път на общите избори през 2005 г. и е преизбиран до днес. Той е най-бунтовният действащ консервативен депутат – гласувал е против позицията на торите над 250 пъти в хода на парламентарната си кариера и е критикуван за това, че „дискутира“ парламентарни законопроекти, които не са подкрепени от правителство и по този начин „убива законодателни предложения, което не му харесват“.

През годините той се е застъпвал за правата на мъжете, говорил е против феминизма и против политическата коректност. Редовно е критикуван от левите за заеманите от него позиции.

Сподели
Георги Драганов
Георги Драганов

Георги Драганов е създател и редактор на сайта "Война и мир". Завършил НГДЕК "Константин Кирил Философ" и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има опит като учител и журналист, в момента работи като проектен мениджър.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *