Защо в България има разочарование от Запада?

Време за четене: 2 минути

Мнозина се чудят, защо в българското общество има разочаровани от Запада. Най-важният фактор е, че не бяхме минали през пропагандната обработка на политическата коректност с бавното, постепенно темпо, с което я наложиха на Запад. Макар да се опитваха да я дозират, тя ни се стовари изневиделица, и при много хора реакцията беше пълно отхвърляне на всичко, което идва от Запад.

Когато започнаха да ни говорят, че за мизерията на циганите сме виновни ние. Обвиненията се редуваха с обиди – че сме расисти и просто лоши хора.

Когато започнаха да ни натискат да приемем имигранти от враждебни култури. Обвиняваха ни, че сме нетолерантни, че сме някакви първобитни морални отрепки.

Руската пропаганда, разбира се не спеше. Те работят с лъжи, но и много пъти разгласяват реален проблем.

Политическата коректност реши, че ще разреши проблемите, като наложи цензура.

Във Великобритания се оказа, че пакистански банди са изнасилвали бели деца в продължение на повече от 20 години. Полицията, законът, медиите обаче са се страхували да реагират.

Ние още не сме говорили за това като общество и като съюз. Как така е забранено да се обсъжда – или пък да бъде спряно – такова отвратително действие? Деца биват системно изнасилвани, при това заради расата им, но е по-добре да си мълчим?

Как така се оказа че е по-малко нередно да се изнасилват деца, отколкото да се говори за това?

Руските медии и техните тролове в социалните мрежи раздухаха скандала с Норвежката агенция за защита на децата Barnevernet, но той бе реален. Когато най-сетне похлупакът се вдигна и медиите провидяха, оказа се, че конспиративните теории са били верни. Деца наистина са били отнемани в чудовищни количества.

Чешкият президент Милош Земан ги нарече нацисти. Европейският съд за правата на човека осъди тази агенция повече от един път. Вместо да се обсъди проблемът открито, европейските медии и общества решиха да го потулят и да го класифицират като руска пропаганда.

Пет дни немските медии мълчаха за масовите изнасилвания в новогодишната нощ на 2015-та/16-та година в Кьолн. Това си бе разочароващо, както и да го погледнеш.

Кървавите терористични актове, за които никога не бе обвинен истинския виновник. Напротив! Европейският елит обвиняваше нас, европейците!

Превърнахме се в общество, където официалната истина няма нищо общо с истинския живот.

Аз се настроих срещу западната левица, срещу неотроцкистите, но много българи, източноевропейци, европейци и американци, се настроиха срещу Запада. Благодарение на политическа коректност, Русия капитализира колосални пропагандни ползи.

Една азиатска диктатура започна да се привижда на милиони американци, италианци, французи, българи, като приемлива алтернатива.

Ако ние не спрем марша на неотроцкистите, или те ще унищожат демокрацията, или в желанието си да ги спрем, може да се превърнем в придатък на Евразия.

Сподели
Орлин Чотев
Орлин Чотев

Орлин Чотев е журналист и предприемач в България, водещ на предаването "Микрофон и мишка" по Тангра и Дарик радио. Емигрира за САЩ, където работи като системен администратор.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *